Praga, un oras fermecator, care atrage 4 milioane de turisti anual!

Dată publicare: 21-11-2009 00:00
Dată actualizare: 29-07-2012 02:21


In cei 20 de ani care au trecut de la Caderea Cortinei de Fier, capitala Cehiei, Praga, s-a impus drept una din principalele atractii turistice din fostul bloc rasaritean.

 

Cred ca este al doilea oras ca frumusete din Europa. Are o viata culturala foarte activa, restaurante foarte bune. Si poti vizita totul pe jos.
Tomio Okamura, investitor
Despre frumusetea capitalei cehe se vorbeste mult si cam tot ce se spune este adevarat. Orasul are un farmec medieval, este viu si plin de manifestari culturale, dar are ce le oferi si celor in cautare de distractie pura. Toate acestea atrag 4 milioane de turisti in fiecare an.

"In urma cu 20 de ani, orasul era foarte diferit. Nu existau turisti, erau putine restaurante si chiar mai putine hoteluri. Localnicii spun ca atmosfera era cenusie. Apoi, comunismul a cazut si turismul a inflorit", spune Phil Black, corespondent CNN.

In anii de dupa Revolutia de Catifea din 1989, Praga era o noutate pentru turistii occidentali. Un oras european inca nedescoperit de multi, ieftin si plin de viata. Valul de turisti a favorizat aparitia cluburilor de noapte exotice, iar turismul sexual a inflorit si el.

Praga are insa defectele ei: hoti de buzunare, servicii de proasta calitate, soferi de taxi profitori. Chiar si asa, este greu de gasit un turist care sa spuna ca nu i-a placut la Praga.

Tags: praga, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO