Cele mai frumoase zece locuri din lume in care sa pleci toamna in concediu!

Toamna

Toamna este poate cel mai frumos anotimp de calatorie, mai ales dupa o vara caniculara in care abia ai putut respira. Jurnalistii de la The Telegraph au alcatuit o lista a celor mai frumoase zece locuri din lume care merita vizitate in aceasta perioada.

1. CIPRU

Aproape nicaieri in zona Marii Mediterane vara nu intarzie mai mult sa plece ca in Cipru. In timp ce in Palma de Mallorca, de exemplu, luna octombrie este cea mai ploioasa, in Cipru ziua are aproape noua ore de soare, iar temperatura nu depaseste valoarea de 28 de grade Celsius. Cat despre mare aceasta este ca o baie calda.

2. MUNCHEN, GERMANIA

Citește și
vacanta munte
Faci acum rezervare pentru vacanta de iarna? Economisesti 20%!
Umilit în turul întâi al alegerilor, Macron se confruntă cu o alegere dureroasă

Munchen este cunoscut cel mai mult ca un oras cu destinatie turistica de city-break (Galeria Alte, de exemplu, detine una dintre cele mai bune colectii de arta din Europa) insa acest lucru tinde sa fie depasit de renumele dat de cel mai faimos festival de bere din lume: OKTOBERFEST. Asa ca, daca berea alba sau nefiltrata nu inseamna pentru voi un mijloc distractiv de a petrecere timpul, ar fi bine sa ocoliti acest oras pana spre sfarsitul lunii. Abia atunci turistii se mai imputineaza, iar hotelurile incep sa mai scada din preturi.

In schimb, daca vreti sa participati la cea mai tare distractie cu bere din lume, atunci trebuie sa fiti in Munchen in perioada 18 septembrie - 04 octombrie. Festivalul este atat de batran, incat a ajuns acum la cea de-a 200-a editie. Site-ul oficial al festivalului, www.muenchen.de, contine toate detaliile, in caz ca vreti sa ajungeti acolo.

3. LONDRA, ANGLIA

Cel mai fierbinte loc al expozitiilor de arta din aceasta toamna este la Londra, la muzeul Tate Modern. Anul acesta, atractia principala o va constitui colectia de tablouri a celebrului Paul Gauguin, din 30 septembrie.

Jurnalistii britanici de la The Telegraph ne sfatuiesc sa mergem sa vedem acest muzeu spre sfarsitul lunii septembrie sau chiar in octombrie, pentru ca atunci nu va mai fi atat de multa lume, iar tablourile si operele vor putea fi admirate in liniste. Detalii si pe www.tate.org.uk.

4. VENETIA, ITALIA

Iar daca secolul 18 este mai pe gustul vostru, atunci Galeria Nationala de la Venetia va ofera un adevarat regal al artei, cu ajutorul faimosului pictor venetian, Canaletto. Expozitia va fi deschisa pe 13 octombrie, iar daca vreti pur si simplu .. doar sa va plimbati in acest minunat oras, sa stiti ca vremea este superba in aceasta perioada, cu niste dimineti foarte calmante. Detalii si pe www.turismovenezia.it/eng

5. IORDANIA

Exista cateva tari, precum Iordania, in care contrastele peisajelor vor lasa cu gura cascata pe orice turist. Luna octombrie este ideala pentru a calatori in acest loc, cu temperaturi in nordul tarii care ating valoarea de 20 de grade Celsius, chiar putin mai mult, in zona Marii Rosie si a desertului de langa Wadi Rum. Cele mai populare locuri de vizitat intr-o mini-vacanta de un weekend sau chiar in una mai mare sunt ruinele romane de la Jerash, locuintele de mozaic din Madaba sau puteti incerca o baie in Marea Moarta.

6. LAKE DISTRICT, ANGLIA

Englezii se mandresc nespus cu parcul lor national si pe buna dreptate. Lake District este o zona aparte in acest parc natural imens, unde, daca vrei sa ai parte de o amintire frumoasa, trebuie sa incerci sa fentezi vremea "englezeasca". Asa ca, cea mai buna solutie, pare sa fie in aceasta perioada a anului, pentru ca, daca ploua, va puteti usca repede in bataia vantului sau la un foc de tabara. Detalii si pe www.lakedistrict.gov.uk

7. PARCUL NATIONAL NEW FOREST, ANGLIA

Nu trebuia sa calatoriti in Anglia Noua sa in Canada ca sa admirati niste culori exceptionale ale naturii, toamna. In New Forest, stejarii batrani de 200 sau 300 de ani ofera niste privelisti extraordinare. Dimineata, cand caprioarele sunt mai usor de surprins, iar ceata se rdica deasupa padurii, este cea mai frumoasa perioada a zilei. Pentru calatorie, obiective si alte detalii puteti vizita www.newforestnpa.gov.uk

8. INSULA MAURITIUS

De obicei, acest loc este recomandat ca o destinatie ideala de iarna, datorita temperaturilor calde, insa si toamna este un anotimp foarte bun de petrecut in Mauritius. Octombrie este cea mai uscata si insorita luna din an, cu temperaturi situate in jurul valorii de 27 de grade Celsius. Foarte cald, ce-i drept, dar nu canicular!

9. PARMA, ITALIA

Daca sunteti un fan al mancarurilor cu sunca si jambon, atunci poate ca veti dori sa zburati luna aceasta cu avionul pana la Parma, in Italia, ca sa participati la Festivalul Jambonului. Evenimentul are loc in perioada 10-19 septembrie, perioada in care aveti sansa de a gusta din sute de produse (detalii pe site-ul festivalului, www.festivaldelprosciuttodiparma.com).

Dar, cel mai important eveniment al acestei toamne este Festivalul Verdi, care are loc in perioada 01-28 octombrie. Detalii pe  www.teatroregioparma.org

10. NEW YORK, SUA

Americanii iau foarte in serios sarbatoarea de Halloween, asa ca strazile multor orase din SUA sunt pline in aceasta perioada de  parade ale costumelor "infricosatoare". Cu toate acestea, sa stiti ca nicaieri in America nu este distractia mai mare ca la New York. Acolo, exista parade spectauloase pe Sixth Avenue, care vor incepe si anul acesta de pe 31 octombrie. Aproximativ doua milioane de cetateni ai orasului participa la aceasta sarbatoare. Detalii si pe www.halloween-nyc.com.

Articol recomandat de sport.ro
Olandezii au cerut o schimbare radicală înainte de România – Olanda din ”optimile” EURO 2024: ”Nu este ridicol?”
Olandezii au cerut o schimbare radicală înainte de România – Olanda din ”optimile” EURO 2024: ”Nu este ridicol?”
Citește și...
Ce sfaturi da ghidul Lonely Planet turistilor care vin in Romania
Ce sfaturi da ghidul Lonely Planet turistilor care vin in Romania

In ghidul Lonely Planet turistii gasesc extrem de multe informatii utile, de la trasee, calendare ale celor mai importante festivaluri, pina la ponturi despre cazare si traditii culinare.

Faci acum rezervare pentru vacanta de iarna? Economisesti 20%!
Faci acum rezervare pentru vacanta de iarna? Economisesti 20%!

Reducerile este valabila chiar si in hotelurile scumpe de pe Valea Prahovei sau din Poiana Brasov. Conditia este sa aveti si bani ca sa achitati biletele in cel mult o luna. 15 octombrie este data limita la care trebuie sa platiti biletele cu pret redus.

Varianta turistica pentru pensionari: Valea Cerbului
Varianta turistica pentru pensionari: Valea Cerbului

Frigul este mai usor de indurat decat factura la intretinere pentru multi pensionari care si-au petrecut vara pe Valea Cerbului. Multi ezita sa se intoarca in apartamentul de la bloc, unde platesc sute de lei pe luna.

Recomandări
LIVE UPDATE, alegeri prezidențiale. Consultări la Guvern. George Simion: ”Eu n-am venit cu nicio propunere”
LIVE UPDATE, alegeri prezidențiale. Consultări la Guvern. George Simion: ”Eu n-am venit cu nicio propunere”

Premierul Marcel Ciolacu a programat luni și marți la Palatul Victoria consultări cu partidele politice, pentru a stabili data organizării alegerilor prezidențiale și parlamentare din 2024. 

LIVE Rezolvarea subiectelor la Limba română de la BAC 2024. Vezi care erau răspunsurile corecte și ce trebuia scris
LIVE Rezolvarea subiectelor la Limba română de la BAC 2024. Vezi care erau răspunsurile corecte și ce trebuia scris

Absolvenții claselor a XII-a au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat. Vezi care era rezolvarea corectă și ce trebuia scris la fiecare subiect.  

România, lovită de caniculă și furtuni puternice. Cea mai mare parte din țară va fi sub Cod galben. HARTĂ
România, lovită de caniculă și furtuni puternice. Cea mai mare parte din țară va fi sub Cod galben. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, atenţionări Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat, valabile pe 1 şi 2 iulie, la început în peste trei sferturi din ţară, apoi în zone din 14 judeţe.