Cat te costa Craciunul la pensiunile din Sibiu, Brasov, Valea Prahovei
E vanzoleala mare in toate pensiunile din tara. Desi n-a venit Craciunul si mai avem de rabdat destul pana atunci, daca intri prin beciuri sau prin poduri, mai ca te lasa inima.
Slanina si costita sunt deja la afumat, ceapa rosie sta mandra-n siraguri, iar muraturile pregatite pentru oaspetii de sarbatori sunt atat de frumoase, incat iti este si mila sa te atingi de ele.
O sa radeti poate, dar aflati ca, prin Marginimea Sibiului, anul acesta rezervari pentru Revelion s-au facut de cu primavara, desi nu toate locurile sunt ocupate.
Patronii spun ca, printre clientii fideli sunt si foarte multi englezi, olandezi, belgieni ori nemti.
Pentru cei mai multi dintre ei este suficient sa vina aici o singura data si sa ramana vrajiti de ce le ofera locul si mai ales de bucatele minunate.
Sa nu va imaginati ca tarifele sunt simbolice: 150 de euro de Craciun, dar pot ajunge pana la 500 de euro de Revelion.
"Asa slanina afumata, n-ati mancat de cand sunteti". O spun cu responsabilitate proprietarii de pensiuni care s-au ocupat personal de toata treaba. Adica de toba, caltabos, slanina si carnati, pe scurt acele bucate care dispar primele de pe masa de Craciun sau de Anul Nou.
Munitia e toata in pivnitele pline. Se anunta o iarna grea, asa ca aici stau ca soldatii, borcanele cu zacusca, ardei iuti, gogonelele si castravetii
Cei care au ales deja Marginimea Sibiului vor avea parte de zile de rasfat culinar la gura sobei.
In Brasov gasim aceeasi bogatie. Tentante ar putea fi si ofertele de pe Valea Prahovei, cu 20% sub cele de anul trecut. Un sejur de 4 zile costa intre 400 si 700 de euro, dar hotelierii sunt dispusi sa negocieze ori sa accepte plata in rate.
Turistii din Maramures isi vor depana de Craciun povestile in case vechi de peste 100 de ani si se vor plimba cu sanii trase de cai la poalele muntilor Gutai.