Amsterdam, capitala libertatii si a distractiei

Amsterdam

Cu o populatie de aproximativ 750.000 de locuitori, Amsterdamul este una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii. Aici am fost si eu de cateva ori si am descoperit cateva dintre minunatele locuri care fac din excursia dumneavoastra o experienta de vis

 

Nicaieri in lume nu exista un oras atat de minunat precum Amsterdamul. Datorita canalelor, muzeelor faimoase in toata lumea si arhitecturii istorice ametitoare, Amsterdamul este considerat drept unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Europa.

De asemenea, Amsterdamul este un oras al tolerantei si diversitatii. Chiar daca are toate avantajele unui oras mare - cultura, viata de noapte, restaurante internationale, tranport foarte bine organizat - Amsterdamul este un oras linistit in mare masura datorita canalelor sale largi care nu permit drumuri cu trafic intens.

In acest oras nici o destinatie nu pare prea indepartata, insa, pentru o experienta autentica, este de preferat sa inchiriati o bicicleta.Preturile sunt mici, de la 7 euro pana la 15 euro pe zi, in functie de capacitatile ei.

Citește și
Bobilna
Punem pariu ca n-ai sa ajungi la Bobilna?
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

Atractiile turistice principale sunt muzeele. Toata lumea a auzit de celebrele muzee Rijks, Van Gogh si Stedelijk, insa Amsterdamul are peste cincizeci de muzee care atrag milioane de vizitatori anual. De asemenea, puteti arunca o privire pe itinerarele sugerate de noi pentru a explora aceste atractii.

Anumite cafenele din Olanda - "Caffeeshops" - au voie sa vanda o cantitate mica de cannabis. Aceste "cafenele" sunt strict reglementate si impozitate. In plus, este interzisa vanzarea de droguri "usoare" persoanelor sub 18 ani si nu mai mult de 5g pentru fiecare client. Drogurile puternice sunt strict interzise.

Cea mai renumita discoteca din Amsterdam este Escape unde trebuie sa astepti la coada chiar si doua ore ca sa poti intra, insa, odata intrat acolo, poti spune ca ai intrat in the house of party.

Hotelurile sunt relativ ieftine, concurenta dintre hotelieri facand ca acestea sa nu practice tarife prea mari, pentru ca ar risca sa-si piarda clientii. De aceea, hotelurile de pe Damrak Square au preturi incepand de la 30 de euro de persoana si ajung pana la maxim 150 de euro pentru o camera dubla.

De retinut: in zona Central Station (Gara Centrala), cum cobori pe Damrak, o sa gasiti o serie de pensiuni mai ieftine decat in Romania. Flying Pig este una dintre ele, daca sunteti patru persoane puteti lua o camera unde pretul pentru toti patru este de maxim 60 de euro pe noapte cu mic dejun inclus.

In Dam Square, langa Palatul Regal si resedinta monarhilor olandezi, se afla muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud. Este o replica a mult mai celebrului muzeu din Londra unde, de-a lungul anilor, au fost imortalizate in ceara peste 400 de figuri celebre din lumea filmului, muzicii, teatrului, televiziunii, modei, politicii, sportului.

Orasul Amsterdam este foarte activ noaptea cand toate discotecile, cafenelele, barurile, restaurantele, saunele si night cluburile sunt la discretia tuturor.

Cluburile de gay sunt de asemenea supra-aglomerate de turisti sositi din toate colturile lumii. Cele mai multe baruri si cluburi gay sunt in Reguliersdwarsstraat. Acolo sunt cele mai cunoscute baruri si cluburi de pe continent, Soho, Arc, April si discoteca pe trei etaje, Exit. De asemenea, o multime de baruri gay sunt langa Rembrandtplein.

ATENTIE NOAPTEA! Daca esti singur, incearca sa eviti zonele de pe langa Red Lights, acolo isi fac aparitia multe bande de hoti sau traficanti care iti pot pune in pericol siguranta. Daca totusi ai ajuns pe-acolo, nu da de inteles ca esti panicat. In cazul in care esti abordat, spune simplu: "No, thanks" si continua-ti mersul in acelasi ritm. Daca te vad calm si neinteresat, nu vor mai insista sub nici o forma.

De asemenea, evita zonele, parcurile sau canalele luminate insuficient, si acolo poti deveni foarte usor victima celor care stau la panda. Politia este foarte prietenoasa, daca nu stii unde se afla o locatie sau daca ai intrebari referitoare la orice tine de oras, acestia te vor indruma spre cel mai apropiat punct Info Tourist.

Limba olandeza nu este frumoasa, nu este usoara, insa nu trebuie sa inveti nimic din ea, toti olandezii, inlcusiv cei de varste inaintate, vorbesc engleza, asa ca feel free to talk in English.

Cam asta este intr-o foarte mica parte descrierea generala a orasului, restul m-am abtinut sa detaliez tocmai pentru a te lasa pe tine sa descoperi si sa revii aici cu un comentariu legat de experienta ta in Capitala Libertatii si a Distractiei.

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Reacția lui Gică Hagi după conflictul dintre Denis Alibec și Mircea Lucescu! Mesajul către jucătorul său
Citește și...
Preturi cu 15% mai mari pe litoralul romanesc!
Preturi cu 15% mai mari pe litoralul romanesc!

UPDATE: Gata cu preturile de bun simt de la mare. De luni, camerele de pe litoral s-a scumpit in medie cu 15% si este doar o prima marire din acest sezon.

Punem pariu ca n-ai sa ajungi la Bobilna?
Punem pariu ca n-ai sa ajungi la Bobilna?

Nici eu nu credeam ca o sa ajung pina nu mi s-a intimplat. Bobilna se afla cam la 80 km de Cluj-Napoca si cum ne aflam prin zona am zis sa ne abatem de la drum si sa vedem si noi locul celebrei rascoale.

Cazare pe bani putini la mare? Incercati pensiunile!
Cazare pe bani putini la mare? Incercati pensiunile!

Alegeti o pensiune exact pe malul marii. Daca vreti la hotel, pregatiti-va pentru alte sume: tarifele nu sunt deloc mici, raportat la felul in care arata camerele si restaurantele.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”
Ministrul Digitalizării: „Nu se pune problema desfiinţării de oficii poştale. Îi sugerez dlui director să cântărească bine”

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale, aşa cum anunţase directorul Poştei Române.