Jocul, modul de relaxare pentru orice varsta

Dată publicare: 05-09-2010 00:00
Dată actualizare: 06-10-2012 06:38


Care e varsta la care ati incetat sa va mai jucati? Daca raspunsul se opreste pe la 10 ani, poate ar trebui sa incercati sa ridicati putin nivelul. Asta pentru ca in Bucuresti sunt adulti in toata puterea care se joaca la fel ca niste copii de 5 ani.

Aflati cum reusesc sa se relaxeze dintr-un material realizat impreuna cu revista The One.

Sorin, Mihaela, Alina si Denisa. Sunt oameni care nu s-au vazut niciodata si, cu toate astea, formeaza o echipa care trebuie sa treaca peste cateva probe cel putin bizare. Unul dintre ei trebuie, de pilda, sa fie imbracat numai in hartie igienica si sa intruchipeze statuia lui Venus din Milo.

Asa arata una dintre aventurile urbane organizate periodic de Elena si Horia, un trainer si un head hunter. Au meserii in pas cu vremurile noastre, adica ii invata pe oameni sa invinga orice obstacol.

Tocmai de aceea, au pus bazele unui proiect menit sa-i scoata la joaca pe aceia dintre noi care stiu ca exista viata si dupa serviciu.
"Joaca inseamna sa inveti lucruri noi si cu totii avem nevoie de asta, indiferent de varsta", ne spun Elena si Horia.

"Discutam cu oameni pe care ii intrebam ce fac dupa serviciu? Pai, ma uit la televizor. Daca ai avea sase luni libere ce ai face? As calatori. Unde? Nu stiu", descrie Elena Marineci "interviurile" de inceput.

A fost ca un semnal de alarma pentru doi oameni care dupa orele de munca, mai aveau energie. Si-atunci, de ce sa n-o consume in folosul propriu?

"Initial, platforma a fost gandita pentru tinerii corporatisti, oameni care au intrat de ceva timp in campul muncii si care au nevoie de altceva", spune Horia Codrean.

Media de varsta a participantilor a crescut, insa, pentru ca nu e niciodata tarziu sa incerci lucruri noi.

Astfel de jocuri au fost numite funshop de cei care le-au creat. Iar competitia incepe imediat, pentru jucatori, asa cum s-a intimplat si cu eroii nostri, Sorin, Mihaela, Alina si Denisa. Cei patru indeplinesc pe rand sarcinile cerute, de la obtinerea unui bon de taxi de doi lei si pana la statuia lui Venus...in hartie igienica

Un alt mod cel putin ciudat de relaxare "preda" Sandra Ghitescu: jonglatul cu poiuri, adica niste saculeti umpluti cu nisip de care sunt legate panglici colorate. Spune cu tarie ca poispinning-ul te poate ajuta sa descoperi lucruri noi despre tine.

Daca va intrebati cum trebuie sa fii ca sa participi la un astfel de curs, raspunsul vi-l da tot Sandra: dorinta de a explora.

Asadar, daca sunteti dornici de explorare, incercati macar o data un asemenea joc de relaxare. S-ar putea sa descoperiti lucruri si oameni noi.

Tags: distractii,


VIDEO PROTVPLUS.RO