Festivalul Thailandez din Cismigiu. Afla traditiile acestei tari
Cine a ajuns duminica in parcul Cismigiu din Bucuresti, a calatorit de fapt mult mai departe gratie bucatariei thailandeze. Trecatorii au fost invitati sa descopere o parte din obiceiurile si mancarurile acestei tari.
Pe langa dansurile populare si celebrele umbrelute din hartie si bambus, bucurestenii au facut coada la standurile culinare.
Prima care s-a terminat a fost uriasa oala cu Tom Yum Kai, supa traditionala thailandeza.
Dar sa aflam reteta originala direct de la bucatarii veniti din Thailanda. Primul pas: puiul taiat cubulete se pune la fiert. Se pun ciupercile, se lasa sa fiarba, apoi se pune zeama de lamaie, sos de peste si apoi chili.
Iar in 20 de minute este gata. Pentru felul principal trecatorii s-au oprit la aripioare cu orez jasmin.
In loc de chipsuri, bucurestenii au trecut la thai snacks, dar au incercat si Mama Noodle, adica taitei de orez cu ou si legume.
Doamnele s-au strans imediat in fata standului cand bucatareasa a inceput sa impatureasca un fel de sarmale thailandeze. Adica o foita din faina de orez care se umple cu o compozitie formata din taietei, legume si sos de soia.
Pentru o portie de mancare thailandeza curiosii au platit 10 lei. O caserola de fructe tropicale in schimb, a costat 5 lei.
Acadelele sculptate "pe viu" au fost atractia numarul unu atat pentru copii, cat si pentru parinti, iar frumoasele dansatoare thailandeze au atras privirile tuturor.
Festivalul thailandez tine pana miercuri, tot in parcul Cismigiu.