Faithless, Gary Moore si Pink Martini canta la Ciuc Summer Fest

Show incendiar cu Faithless

Fanii B'ESTFEST vor avea un motiv de bucurie odata cu lansarea Ciuc Summer Fest 2010 by B'ESTFEST - o serie de show-uri live care le vor oferi sansa de a retrai spiritul festivalului in perioada 16-18 iulie.

Evenimentul va avea loc pe stadionul Iolanda Balas Soter din Bucuresti.

Conceptul de Summer Fest s-a nascut in vara lui 2008, sub acest nume desfasurandu-se show-urile unor nume precum Kylie, Metallica, Lenny Kravitz si Iron Maiden.

Summer Fest by B'ESTFEST va include, pe langa show-ul Faithless din 16 iulie, inca doua zile de concerte cu artisti internationali de top, pe 17 si 18 iulie, care vor culmina cu un show special oferit de unul dintre cei mai renumiti chitaristi ai muzicii internationale, Gary Moore.

Alaturi de Faithless si Gary Moore, cel de-al treilea nume confirmat in cadrul Ciuc Summer Fest 2010 este Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge si fusion din intreaga lume, "micuta orchestra" urmand a sustine un concert pe scena festivalului in seara de 17 iulie.

Citește și
Faithless
B'estfest se amana din cauza crizei! Faithless va canta totusi pe 16 iulie
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Alcatuita din Maxi Jazz, Sister Bliss si Rollo Armstrong, Faithless este una dintre trupele preferate ale publicului roman, atat datorita succesului unor piese precum "Insomnia", "God is a DJ", "Bombs" sau "We Come 1", cat si prin show-urile live cu adevarat memorabile sustinute in Romania.

Nume reprezentativ al muzicii electro din Marea Britanie, Faithless a imbinat de-a lungul carierei genuri variate, de la electro la dance si chiar trance, influente hip-hop, trip-hop si spoken-word, refuzand incadrarea intr-un singur stil muzical. Trupa a debutat in anul 1995 cu piesa "Salva Mea", care la putin timp dupa lansare a ajuns pe primele locuri ale topurilor din intreaga lume. Anul 1996 a marcat aparitia primului album de studio, "Reverence", acesta fiind urmat de "Sunday 8pm", "Outrospective", "No Roots", si de un album Greatest Hits, lansat in 2005.

In anul 2006, Faithless a lansat cel de-al cincilea album de studio "To All New Arrivals" consacrand definitiv trupa britanica drept unul dintre cele mai de succes proiecte electro-dance din lume. Dupa patru ani de la aparitia ultimului material, Faithless se pregateste in prezent de lansarea unui nou album de studio, intitulat "Calling All The Faithful", primul extras de pe acesta fiind single-ul "Sun To Me". Alaturi de proiectele derulate impreuna in decursul celor 15 ani de cariera, cei trei membri Faithless sunt implicati si intr-o serie de alte colaborari si proiecte paralele.

Figura feminina a trupei, Sister Bliss este unul dintre cei mai de succes DJ din Marea Britanie, lucrand cu nume internationale cunoscute, printre care si favoritul Madonnei - Paul Oakenfold. Printre proiectele de succes ale lui Maxi Jazz se numara hitul trance "Dance4life", in colaborare cu Tiesto, si piesa "My Culture" a lui Robbie Williams. "Eminenta cenusie" si "invizibila" din cadrul Faithless, producatorul Rollo, detine si el un portofoliu impresionant, fiind persoana din spatele albumelor de succes ale lui Dido, care este chiar sora lui, punandu-si amprenta si pe piesele unor artisti precum Simply Red sau Pet Shop Boys.

Gary Moore, pe numele sau adevarat Robert William Moore, si-a inceput cariera muzicala in anii '60 si a evoluat de-a lungul timpului alaturi de artisti precum Thin Lizzy, B.B. King, Colosseum II, Greg Lake sau trupa de blues-rock Skid Row, portofoliul sau fiind completat si de o fulminanta cariera solo. Moore a inceput sa cante de la o varsta frageda, la 8 ani avand deja prima sa chitara acustica. Asemenea altor artisti din acea perioada, artistul a fost influentat din punct de vedere muzical de nume celebre precum Elvis Presley sau The Beatles, iar mai tarziu, dupa ce i-a ascultat live in orasul sau natal pe Jimi Hendrix si trupa Bluesbreakers a lui John Mayall, stilul sau muzical s-a indreptat catre o directie de blues-rock ce avea sa ii domine intreaga cariera.

A debutat in 1973, odata cu lansarea albumului "Grinding Stone", iar cativa ani mai tarziu, in 1978, a revenit in atentia criticilor de specialitate odata cu materialul "Parisienne Walkways", realizat in colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele pozitii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul "Thin Lizzy", hitul "Black Rose: A Rock Legend", ajungand pe locul 2 in topurile din UK. In 1987, Gary Moore a colaborat cu numerosi artisti internationali pentru reinregistrarea celebrei piese Beatles "Let It Be" in cadrul unui proiect caritabil dedicat strangerii de fonduri pentru supravietuitorii dezastrului aeronautic MS Herald of Free Enterprise.

Desi recunoscut initial ca un chitarist de blues-rock, versatilitatea interpretarilor lui Gary Moore sunt evidentiate si prin numeroasele colaborari cu artisti precum George Harrison, Colosseum II, Albert Collins, Jim Capaldi, The Beach Boys, Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber. De altfel, unul dintre cele mai influente nume ce i-au marcat stilul muzical a fost Peter Green, membru al trupei Fleetwood Mac, caruia Moore i-a dedicat albumul sau tribute din 1995, "Blues for Greeny", un material ce continea in intregime compozitii muzicale ale lui Green. Moore este la randul sau recunoscut ca un artist ce a influentat numerosi chitaristi, printre care Randy Rhoads, John Sykes sau Kirk Hammett (Metallica), fiind renumit pentru stilul sau imprevizibil, un melanj de rock, jazz, blues si country, de la riff-uri traditionale de electric blues pana la hard rock sau heavy metal. Piese precum "Parisienne Walkways", "Out in the Fields", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away", "Wild Frontier", "Friday on My Mind", "After the War", "Still Got the Blues (For You)", "Cold Day in Hell" sau "Story of the Blues" au facut istorie in interpretarea lui Gary Moore, artistul fiind considerat si astazi unul dintre cei mai talentati chitaristi si interpreti ai tuturor timpurilor.

Nascuta in Portland, Oregon, in anul 1994, la initiativa lui Thomas Lauderdale, Pink Martini abordeaza in fiecare compozitie un melanj eclectic de ritmuri de latino, lounge, clasic sau jazz, muzica sa - catalogata nu de putine ori de critici drept "muzica vintage" - fiind descrisa chiar de Lauderdale ca "muzica lumii fara a fi world music, o combinatie de simfonie urbana cu ritmuri de carnaval cubanez/brazilian si Breakfast at Tiffany's/Natiunile Unite".

Formata initial pentru a canta la deschiderea evenimentelor politice din orasul natal Portland, orchestra Pink Martini si-a facut debutul pe continentul european cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Primul album al trupei, "Sympathique", a fost lansat in 1997 in cadrul propriei case de discuri si s-a vandut in toata lumea in peste 1,3 milioane de exemplare. Au urmat alte trei materiale de studio, "Hang on Little Tomato" (2004), "Hey Eugene!" (2007), si cel mai recent album, "Splendor in the Grass", precum si un DVD, "Discover the World: Live in Concert", lansat in 2009, material ce contine filmarea integrala a trei concerte sustinute de Pink Martini la Arlene Scnitzer Concert Hall, impreuna cu Orchestra Simfonica din Oregon. Numeroase piese semnate Pink Martini au fost incluse si pe coloanele sonore ale mai multor creatii cinematografice, printre care "In the Cut", "Nurse Betty", "Josie and the Pussycats", "Tortilla Soup", "Shanghai Kiss" sau "Mr. and Mrs. Smith".

Hit-urile Pink Martini - "Amado Mio", "Que Sera Sera", "La Soledad", "Donde Estas, Yolanda", "Una Notte a Napoli", "Tempo Perdido" sau "Simpatique (Je ne veux pas travailler)" - au cucerit deja publicul roman in cadrul celor doua concerte sold-out sustinute de trupa in anii trecuti in Bucuresti, iar Thomas si China Forbes - vocea Pink Martini - s-au declarat la randul lor surprinsi si incantati de caldura si energia spectatorilor romani.

Biletele pentru fiecare zi a festivalului Ciuc Summer Fest, respectiv 16, 17 si 18 iulie, vor putea fi achizitionate online de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de distanta fata de scena: 90 lei, 160 lei si 220 lei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Inca 2.000 de bilete la concertul Eric Clapton & Steve Winwood
Inca 2.000 de bilete la concertul Eric Clapton & Steve Winwood

Organizatorii acestui eveniment au anuntat ca, pentru a raspunde cererii publicului, au fost puse in vanzare inca 2.000 de bilete, la categoriile de pret 349, 293 si 179,2 lei, cu locuri amplasate in tribuna.

B'estfest se amana din cauza crizei! Faithless va canta totusi pe 16 iulie
B'estfest se amana din cauza crizei! Faithless va canta totusi pe 16 iulie

Editia 2010 a festivalului B'estfest a fost anulata, dar concertul trupei Faithless, anuntat pentru 16 iulie in cadrul evenimentului, va avea totusi loc.

Concertele anului 2010 in Romania! Vezi cat costa biletele!
Concertele anului 2010 in Romania! Vezi cat costa biletele!

O explozie rock este pe cale sa arunce in aer Romania. Pe drumul deschis de The Rolling Stones incep sa calce marii artisti ai lumii.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.