Politistul care reinventeaza legea: soferul nu are dreptul la obiectii!
Un agent de la Politia Rutiera din Blaj, judetul Alba, este acuzat de abuz de catre un sofer care l-a filmat in timp ce refuza sa scrie obiectiile in procesul verbal pe care il completase, desi legea prevede acest lucru.
"Nu aveti dreptul la mentiuni", afirma politistul, in ciuda insistentelor conducatorului auto, care are legea de partea lui:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face alte obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica 'Alte mentiuni', sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal" (Sursa: Ordonanta nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor, Articolul 16, punctul 7)
Cu alte cuvinte, soferul, care sustine ca a fost sanctionat pentru ca nu a oprit la semnalul politistului, poate obtine in justitie anularea procesului verbal. Documentul oricum nu a ajuns pana acum la conducatorul auto - probabil omul legii si-a dat seama de greseala comisa si nu a mai dispus trimiterea lui prin posta.
Culmea este ca politistul ii reproseaza la un moment dat soferului ca nu purta centura de siguranta, insa si el face acelasi lucru, atunci cand porneste masina si pleaca, vizibil deranjat de acuzatiile conducatorului auto.