Soferi analfabeti. Cati "Bercea Mondial" circula pe strazile din Romania?

Ultima actualizare: 27-10-2012 18:42
Bercea Mondialu'

Bercea Mondial nu stie sa citeasca sau sa scrie, dar are permis de conducere, ceea ce contravine legislatiei din Romania. Cazul lui Bercea nu este insa singular. Soselele sunt pline de soferi care au obtinut permisul ilegal.

Gandul: Dintre miile de permise ilegale de la Pitesti - depistate intr-o operatiune spectaculoasa a Directiei Nationale Anticoruptie - doar unul dintre ele a fost anulat irevocabil de catre instanta de judecata. Anchetatorii au stabilit ca un numar de 3500 de premise de conducere au fost acordate ilegal de Politia Rutiera din judetul Arges. Prefectura a initiat actiuni judiciare pentru anularea a 415 dintre aceste permise. Unele procese sunt inca pe rol, iar altele au fost castigate de reclamanti pentru ca practica judiciara este neunitara. In alte situatii, avocatii au invocat tot felul de exceptii, astfel incat ori procesele nu s-au terminat, ori oamenii au ramas cu permise.

Romania Libera: Insusirile unui sef inapt Un sef ineficient rar isi asuma esecurile echipei pe care o coordoneaza, iar in aceasta situatie, proiecteaza vina pe angajatii sai. In plus , un lider inapt nu are obiective clare si nu doreste sa comunice si sa delege din sarcini. Sefii nepriceputi au un impact negativ asupra mediului de lucru prin promovarea nivelui ridicat de frustrare, stres si resentimente al angajatilor. Pentru identificarea unui lider prost, exista cinci semne care pot defini ineficienta unui sef.
Nu are obiective clare
In situatia in care echipa nu are nici o idee despre obiectivele sau asteptarile pe care trebuie sa le aiba in vedere, acest lucru caracterizeaza un superior slab pentru a conduce. In astfel de cazuri, obiectivele sunt nerealiste, sau neclare echipei. In consecinta, angajatii fie cred ca seful lor nu stie cu ce se ocupa ei, fie nu-i pasa sau nu vrea sa se implice.

Adevarul: Razboiul Primariei Slatina cu Bercea Mondial Bercea Mondial (43 de ani) detine peste 50 de imobile, in Slatina, dar si in Draganesti, cele mai multe pe numele unor intermediari. Interpusii traiesc la limita saraciei, fara sa poata face dovada banilor cu care au fost ridicate casele. „Imobilele apartin, in realitate, lui Bercea Mondial, pentru ca toti intermediarii i-au dat acestuia procuri de reprezentare in fata autoritatilor", a declarat, pentru „Adevarul" primarul Slatinei, Darius Valcov. De fiecare data cand autoritatile au incercat sa demoleze cladirile construite ilegal, proprietatile erau instrainate succesiv, „in suveica", pentru ca „presedintele tiganilor" sa scape de rigorile legii. In ultimii ani, Sandu Anghel a fost sanctionat de Primarie cu nenumarate amenzi, pentru nerespectarea legislatiei in constructii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO