Fara autostrazi! Exproprieri degeaba, platite cu zeci de milioane

Autostrada Transilvania

Sute de romani au fost expropriati degeaba, deoarece autostrazile care ar fi trebuit sa se construiasca pe amplasamentul lor nu s-au mai realizat niciodata. Proprietarii nu si le pot dobandi inapoi:Guvernul n-are timp sa intocmeasca actele de restituire.

Romania Libera: Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) are in portofoliu cel putin 70 de hectare de teren, rezultate in urma exproprierilor efectuate pentru construirea unor autostrazi care niciodata nu se vor face. In principal terenurile erau necesare construirii autostrazii Transilvania, unde Bechtel, firma americana care o realizeaza s-a jucat de-a proiectarea, si autostrazii Comarnic Brasov. Con­structorii acesteia, Vinci si Aktor au reziliat contractul, lasand statul roman ca pe o mireasa parasita in noaptea nuntii.

Gandul: Ce sanse are Duster sa fie „Masina Anului” in Europa. De ce ne plac germanii, francezii si italienii Primul model de teren care s-a calificat vreodata in finala concursului "Masina Anului" in Europa, Duster, ar putea face o figura frumoasa in competitia anuala organizata de COTY. Pentru a se clasa cat mai sus, modelul produs in Romania trebuie sa obtina note cat mai bune, preferabil 10 din 10 de la cat mai multi dintre cei 59 de membri ai juriului international, reprezentand 23 de state (daca se mentine aceeasi structura a juriului ca anul trecut). Rezultatul votului final va fi anuntat la finele acestei luni.

Evenimentul Zilei: De pe Coasta de Azur, in satra "Eu nu mai vreau sa plec in Franta, nu mai vreau sa plec!", striga, cu disperare aproape, Jonathan. E infocat de la dans si obrajii ii sunt la fel de rosii ca si camasa pe care o poarta. E blond, cu ochii de un albastru sters, dar cand se prinde in cate un dans dracesc pe ritmuri tiganesti, e la fel de pasionat ca si cei carora li s-a alaturat in hora. Poate la fel de inversunati au fost si cei manati de la spate sa se intoarca in Romania, cand viata lor avea mai mult sens pe Coasta de Azur. Si-au inghitit umilinta si nu si-au despachetat bagajele ca sa se poata strecura inapoi.

Jurnalul National: Profesor navetist in Romania, cercetator de renume in SUA Liviu Nicolaescu (46 de ani) se numara printre putinii romani al caror volum stiintific este utilizat ca manual in marile universitati ale lumii. Cartea sa, un best-seller in domeniul matematicii, este o importanta lucrare de geometrie. Se numeste "Lectures on the Geometry of Manifolds", a fost publicata de prestigioasa editura World Scientific in 1996 si de atunci este ceruta an de an de specialisti din toate colturile lumii. Mai mult, meritele romanului sunt evidente si pe alte planuri. Mari matematicieni de pe mapamond, cum ar fi rusul Arnold, il apreciaza si amintesc de el la reuniunile stiintifice la care iau parte. Povestea omului de stiinta roman, care s-a realizat profesional peste hotare, incepe in 1990, o data cu Revolutia si deschiderea granitelor tarii.

Citește și
fast food
Revista presei: Cu cat se vinde sanatatea unui elev
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Adevarul: Mii de elevi au ramas fara burse pentru ca pragul de acordare a fost coborat cu 1 ban Ministerul Educatiei nu are bani pentru a sustine in acest an scolar bursele acordate prin Programul national „Bani de liceu". Desi numarul elevilor eligibili e de 128.298, cel al beneficiarilor e de 124.569. Andreea Enache si Daniela Ciobanu (17 ani), eleve in clasa a XI-a la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu" din Craiova, judetul Dolj, au primit sprijin financiar din partea statului doi ani la rand pentru a putea urma cursurile liceului.

Ziarul Financiar: Vladescu: In cel mult patru ani orice guvern va vedea ca are nevoie de impozitare progresiva Fostul ministru al finantelor sustine ca statul va constata pana la urma ca are nevoie de parghii in economie pe care cota unica nu i le poate asigura. Introducerea unui sistem de impozitare progresiva a veniturilor, cu deduceri pentru anumite cheltuieli, va deveni o solutie de neevitat pentru orice guvern in urmatorii doi - patru ani, cand va deveni absolut evident ca statul are nevoie totusi de niste parghii in economie, sustine Sebastian Vladescu, fost ministru al finantelor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Romania, trecuta pe harta Google! In IT se fac angajari
Romania, trecuta pe harta Google! In IT se fac angajari

Asa cum anuntase inca din primavara, Google si-a deschis la inceputul lunii un birou de afaceri in Romania, tara con-siderata "foarte interesanta" de compania considerata a fi "stapanul internetului mondial".

Revista presei: Cu cat se vinde sanatatea unui elev
Revista presei: Cu cat se vinde sanatatea unui elev

Pentru mita, multi directori de unitati scolare sunt dispusi sa puna in pe­­ricol sanatatea elevilor lor. O demonstreaza experimentul realizat de un reporter care a jucat rolul unui intreprinzator care vrea sa vanda produse alimentare in scoli.

Revista presei: Cazul Hahaianu a schimbat imaginea romanilor in Italia
Revista presei: Cazul Hahaianu a schimbat imaginea romanilor in Italia

Socul produs de imaginile cu un delincvent italian care o omoara pe femeia aceea din Romania a schimbat profund sentimentele pe care le aveau italienii fata de romani, a declarat parlamentarul italian Luca Volonté.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.