Revista presei: Cazul Hahaianu a schimbat imaginea romanilor in Italia

Ultima actualizare: 21-06-2012 08:40
Romanca agresata a murit

Socul produs de imaginile cu un delincvent italian care o omoara pe femeia aceea din Romania a schimbat profund sentimentele pe care le aveau italienii fata de romani, a declarat parlamentarul italian Luca Volonté.

Evenimentul Zilei: Parlamentarul italian Luca Volonté, liderul grupului Popular din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, spune, intr-un interviu pentru EVZ (acordat sambata, la Venetia, la conferinta "Sanse egale pentru o Europa unita", organizata de Asociatia Social-Culturala Romano- Italiana "Europa", Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica), ca romanii au inceput sa conteze pentru politicienii italieni.

Gandul: Cu cat ar putea creste salariile bugetarilor in 2011. De unde face Guvernul rost de bani Singurele metode prin care statul poate creste salariile bugetarilor in 2011, asa cum au fost ele anuntate de catre oficialii Guvernului, sunt disponibilizarile, renuntarea la al 13-lea salariu si la primele de vacanta pentru a le include in salariul lunar si posibila reducere a CAS. In timp ce procentul cu care vor creste salariile bugetarilor anul viitor, cand expira efectele legii din iunie prin care acestea au fost micsorate cu 25%, este in continuare necunoscut, ceea ce este sigur este ca statul nu va cheltui anul viitor mai mult de 39 de miliarde de lei pe salariile angajatilor proprii si ca in ianuarie 2011 numarul acestora trebuie sa fie sub 1,29 milioane.

Romania Libera: Cum sa prejudiciezi statul cu 60 de miliarde de lei si sa scapi nevinovat Executorul judecatoresc Remus Radulescu a decis, pe 11 octombrie 2002, sa scoata la vanzare un complex turistic din Ploiesti, desi instanta anulase decizia executarii silite a acestuia. Dupa o evaluare conform pretului de inventar, care nu a tinut cont de pretul real, cel al pietei, statul a fost prejudiciat cu 60 de miliarde de lei vechi. Dupa o ancheta sumara, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale a lui Remus Radulescu.

Jurnalul National: Femei batute, trimise inapoi in pumnii agresorilor Un efect de bumerang, dramatic, al crizei trimite femei si copii batuti de soti, respectivi tatii lor, inapoi la agresorii lor sau aiurea pe strada. Singurul centru pentru gazduirea victimelor violentei domestice din judetul Brasov a fost desfiintat. Sustinut exclusiv din bani de la bugetul Consiliului Local Fagaras, centrul si-a inchis portile si a pus lacat pe usa inca de la inceputul lunii octombrie. In cei cinci ani de la infiintare, centrul a adapostit aproape 300 de femei din intreaga tara si, ironic sau nu, acesta pare sa fie de fapt si motivul pentru care centrul a fost desfiintat.

Adevarul: Ce fac preotii cu un hotel primit ilegal? Evaziune La o aruncatura de bat de vestita manastire de maici Tismana, Mitropolia Craiovei detine la drumul principal un hotel. Un hotel fantoma. La primarie, cladirea nu figureaza in lista imobilelor unde se desfasoara activitate economica. Si totusi, inauntru o armata de gospodine forfotesc continuu pentru a se ingriji de cele 120 de locuri de cazare pe care Arhiepiscopia Craiovei le ofera, la negru, turistilor.

Ziarul Financiar: BNR: Reluarea cresterii depinde de reforme si absortia banilor UE Banca Nationala a lasat neschimbate ieri dobanda-cheie la leu la 6,25% pe an si rezervele minime pe care bancile trebuie sa le constituie, asa cum anticipau la unison analistii, anuntand ca se concentreaza exclusiv pe contracararea presiunilor inflationiste si ca lasa obiectivul stimularii economiei exclusiv in sarcina Guvernului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO