Revista presei: Adio impozit minim, urmeaza "adevaratul forfetar"!
Firmele nu mai datoreaza, incepand de astazi, impozitul minim pe profit, impropriu numit forfetar, dupa ce Guvernul l-a eliminat sub presiunea mediului de afaceri si a FMI.
Romania Libera: In ultimele trei luni ale acestui an, firmele vor plati impozit doar daca raporteaza profit, urmand ca de la 1 ianuarie sa fie introdusa impozitarea forfetara propriu-zisa. Impozitul minim viza toate firmele, indiferent de domeniul de activitate, se stabilea in functie de cifra de afaceri si era cu atat mai impovarator cu cat firma era mai mica. In schimb, impozitul forfetar este diferentiat in functie de activitate si se adreseaza doar domeniilor in care statul considera ca evaziunea fiscala este mare.
Gandul: Dupa eliminarea impozitului minim, patronii se tem de forfetarul din 2011 Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca Guvernul anuleaza, de la 1 octombrie, impozitul minim, de 500 pana la 10.000 de euro, intrat in vigoare in mai 2009. Anuntul premierului a fost completat de unul al ministrului de Finante, Gheorghe Ialomitianu, care a declarat ca in cele trei luni ramase pana la finele anului firmele vor plati doar impozit pe profit, unde este cazul. "Firmele vor plati de la 1 octombrie si pana pe 31 decembrie 2010 impozit pe profit, iar de la 1 ianuarie 2011 impozitul va fi tintit mult mai bine asupra domeniilor cu evaziune fiscala", a declarat ministrul Finantelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
EVZ: BNR pune la zid impozitul progresiv al PSD Oficialii bancii centrale sustin mentinerea cotei unice la nivelul actual si o mai buna colectare a veniturilor din TVA pentru acoperirea gaurilor pe care le are bugetul. Oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sustin ca impozitarea progresiva nu reprezinta o solutie pentru salvarea bugetului de deficit. In schimb, pastrarea cotei unice de impozitare ajuta firmele si atrage investitorii.