Record alarmant in Romania: 16 seisme in doua zile! Vine marele cutremur?

cutremure

Alerta de gradul zero! De aproape doua saptamani, Romania este "scuturata" de tot mai multe cutremure de intensitate mica, care pot preceda un seism devastator.

Cancan: In ultimele doua saptamani, nu a fost zi in care sa nu se produca cel putin un cutremur de mica intensitate. Numarul maxim a fost inregistrat insa in ultimele doua zile, cand au avut loc nu mai putin de 16 seisme. "Numai ieri au fost inregistrate cinci cutremure. Unul dintre ele a fost de o magnitudine mai mare de 2 grade pe scara Richter", a afirmat directorul Institutului Roman de Seismologie Aplicata.

Gandul: Primarii intra in spiritul sarbatorilor. MOS CRACIUNII 3D, PITICI DE 100.000 DE EURO si lista localitatilor cu buget de iarna iarna  Primaria Sectorului 3 a estimat ca va cheltui 492.832 de lei (114.402 euro) pentru decorarea parcului bucurestean Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul Sarbatorilor de iarna. Figurine tridimensionale de Mos Craciuni, reni si un elf, un castel, un om de zapada, un ingeras de 2 metri, o sanie, brazi si alte decoratiuni, cu descrieri extrem de detaliate, se regasesc, deocamdata, in anexele caietelor de sarcini ale celor doua anunturi -"invitatii de participare la cerere de oferta", publicate de subordonatii primarului Liviu Negoita, pe site-ul guvernamental www.e-licitatie-ro. (Sursa foto: Gandul.info)

Jurnalul National: 40 de milioane de euro aruncati pe avocati Daca ne-am obisnuit ca re­pre­zen­tantii Companiei Nationale de drumuri (CNADNR) sa motiveze sumele uriase varsate in contul caselor de avo­catura din nevoia de a apela la ex­perienta juridica a acestora, in analele financiare ale Companiei exista bineinteles si un caz aparte. Mai bine de o jumatate de milion de euro a platit Ministerul Transportu­rilor pentru exproprierea a aproxima­tiv 500 de imobile din calea centurii Constantei unei firme specializate in cartografie. In 2007, consilierea ju­ri­dica pentru centura ocolitoare a Cons­tantei a costat CNADNR apro­xi­m­ativ 600.000 de euro.

Adevarul: Taxa auto 2011 pune Romania pe butuci Ministerul Mediului si Padurilor a prezentat propuneri privind nivelul noii taxe auto. Astfel, propunerea este ca, de la 1 ianuarie 2011, pentru un autoturism nou Euro 5, cu o capacitate cilindrica de 1.100 cmc, taxa sa fie de 116 euro, iar cu o vechime de doi ani propunerea de taxa este de 91 de euro. Pentru un motor de 2.000 cmc, pentru o masina noua, taxa ar putea fi de 680 de euro, iar daca are vechimea de doi ani, taxa poate fi de 618 euro. De asemenea, pentru un vehicul cu motor de 3.000 cmc s-ar putea plati 2.160 de euro, iar daca are doi ani, poate ajunge pana la 1.706 euro.

Citește și
Lei
Cand iti sterge banca datoriile. Diferenta dintre persoane fizice si firme
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Romania Libera: Romania are doua parlamente. cine face, de fapt, legea? Daca in mod obisnuit evenimentele din Parlament faceau trimitere la operele lui Caragiale, ultimele decizii ale deputatilor sunt parca rupte din piesele lui Eugen Ionescu. Inca suparata foc pe Roberta Anastase si revoltata de schimbarea regulamentului Camerei, opozitia a decis sa se intalneasca intr-un Birou Permanent separat de cel oficial. Astfel, sefa deputatilor si reprezentantii puterii s-au intalnit ieri intr-o sedinta, iar liderii PSD si PNL vor face acelasi lucru astazi, ignorand practic deciziile luate de ceilalti. „Vom avea in legalitate doua Birouri Permanente, care vor lua decizii", a afirmat ieri Adrian Nastase (PSD), vicepresedintele Camerei.

Evenimentul Zilei: Zmeii lui Soric s-au facut mielusei Cu zece zile in urma, sefii de post din judetul Neamt amenintau cu demisia daca seful lor, Aurelian Soric, ar fi fost destituit. Acum, cei mai multi nu-si mai amintesc sa-l fi sustinut. "Atitudinea sefilor de post din judetul Neamt tradeaza profilul moral al politistului roman. Atunci cand are uniforma si pistolul e zmeu. Daca-l dezbraci insa de uniforma ii e teama si de umbra lui", comenta, ieri, un fost ministru. Iar afirmatiile acestuia sunt sustinute de pozitia pe care au adoptat-o mare parte dintre agentii care, cu doar zece zile in urma, ar fi renuntat la tot pentru seful lor, Aurelian Soric.

Ziarul Financiar: Creditul privat a scazut cu un miliard de lei in octombrie. Doar firmele se mai imprumuta Volumul creditului neguvernamental a scazut cu peste un miliard de lei in octombrie, pana la 206,8 miliarde lei, dupa ce inregistrase o revigorare in lunile de vara pe fondul avansului mai rapid al imprumuturilor in valuta. Cea mai slaba dinamica a fost inregistrata de piata creditului penru persoane fizice, unde soldul finantarilor in lei s-a diminuat cu 2,1% luna trecuta, la 36,5 miliarde de lei, in timp ce imprumuturile in valuta au scazut cu mai mult de un procent, la 64,7 miliarde de lei (echivalentul a 15 mld. euro), arata datele BNR.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Reforma de la MAI a inceput cu stangul!
Reforma de la MAI a inceput cu stangul!

Numirea lui Liviu Popa in functia de sef al Inspectoratului General al Politiei in locul lui Petre Toba poate fi considerata surprinzatoare. Popa vine din fruntea DGA, care a esuat tocmai in descoperirea legaturilor dintre politisti si infractori.

Cand iti sterge banca datoriile. Diferenta dintre persoane fizice si firme
Cand iti sterge banca datoriile. Diferenta dintre persoane fizice si firme

Fie ca este vorba de persoane fizice sau de companii, bancile pot sterge datoriile celor pe care i-au creditat. Insa numai dupa ce au epuizat toate procedurile legale de recuperare a creantei.

Romania,tara cu risc de infometare.Colega de destin cu Vietnamul si Nigeria
Romania,tara cu risc de infometare.Colega de destin cu Vietnamul si Nigeria

Tara noastra importa mancare de peste 1 miliard de euro anual, iar romanii sunt inclusi la categoria „venituri foarte mici", intr-o companie selecta formata din vietnamezi, bengalezi si nigerieni.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.