Romania,tara cu risc de infometare.Colega de destin cu Vietnamul si Nigeria

Saracie

Tara noastra importa mancare de peste 1 miliard de euro anual, iar romanii sunt inclusi la categoria „venituri foarte mici", intr-o companie selecta formata din vietnamezi, bengalezi si nigerieni.

Romania Libera: Un nou galop multinual al preturilor la alimente este aproape inevitabil, iar romanii ar avea foarte mult de suferit de pe urma scumpirii mancarii. In fapt, potrivit unui raport al japonezilor de la Nomura, tara noastra este cea mai expusa din Europa si printre cele mai expuse din lume la o eventuala crestere generalizata a preturilor. Importurile substantiale de mancare (aproximativ 1,1% din Produsul Intern Brut sau peste 1,3 miliarde de euro), veniturile reduse si ponderea imensa a cheltuielilor alimentare in totalul consumului (aproape 50%) plaseaza Romania pe locul 12 in lume in privinta riscurilor generate de cresterea preturilor la produse de baza. Inaintea noastra regasim mai ales tari foarte sarace, cum ar fi Bangladesh, Nigeria, Algeria sau Sudan, cu o singura exceptie, Hong-Kong, aflata in top din cauza importurilor foarte mari.

Gandul: Romanii platesc cate 500.000 de euro in fiecare luna pentru a se trata la Viena Pacientii romani aduc cate jumatate de milion de euro in fiecare luna unui spital din Viena, spune directorul companiei de asigurari Alico, Theodor Alexandrescu. "Avem informatii ca un spital din Viena incaseaza lunar intre 400 si 500 de mii de euro cash de la romani", a spus Alexandrescu la conferinta "Radiografia sistemului de sanatate: Care este diagnosticul sistemului medical din Romania? Care sunt sursele de finantare?", organizata de Ziarul Financiar si MetLife.

Evenimentul Zilei: "Iarba" legala ar pune in umbra magazinele de vise La inceputurile "magazinelor de vise", cei care mai trageau pe nas cate o "sare de baie" erau tinerii ce consumau droguri legale doar in weekend, doar pentru distractie. In acest an, cand spice shopurile si-au cautat locuri strategice in apropierea scolilor, profilul consumatorului s-a modificat: barbat (in proportie de 80%), cu varste mult mai mici, chiar elev de gimnaziu, care nu mai consuma doar ocazional si doar in scopuri recreationale, ci aproape zilnic si chiar in primele ore ale zilei.

Jurnalul National: Academia Romana desfiinteaza Legea Educatiei Segregarea pe criteriu etnic care ar putea duce la amplificarea tensiunilor interetnice si enclavizare in judetele Harghita si Covasna vor fi efectele aplicarii legii educatiei in varianta asumata de guvern, arata raportul elaborat de Centrul European de Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane la cererea Senatului privind efectele aplicarii Legii Educatiei adoptate de Guvern. In plus, prin aplicare acestor prevederi care dau drepturi suplimentare minoritatii etnice locale (maghiare), se va ajunge ca etnia considerata majoritara (romana) sa fie defavorizata. Culmea este ca aceste concluzii sunt exprimate nu numai de profesori si tineri romani, ci si de reprezentanti ai etniei maghiare, spun cercetatorii Academiei Romane.

Citește și
Dan Fatuloiu
Un scandal MAI mare: cine l-a "tradat" pe Fatuloiu. Stia Blaga de mita?
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Adevarul: Scumpirile vor veni in 2011 cu camionul Un proiect normativ aflat acum in dezbatere la Ministerul Transporturilor reglementeaza impozitele pe masinile mai grele de 12 tone pe care statul le va percepe in 2011, introducand majorari de taxe doar la nivelul celor ce operaza in trafic intern. In anii trecuti, majorarile de impozite pe camioane le vizau pe cele care efectuau transporturi internationale, astfel ca impactul final revenea mai mult marfurilor importate sau exportate pe calea rutiera.

Ziarul Financiar: Cum se vad fondurile mutuale romanesti in Europa Fondurile mutuale din Romania au fost in trimestrul al treilea mai atractive (ca vanzari nete) decat cele din Franta, care au inregistrat iesiri de capital, dar sunt inca in urma Poloniei. O analiza a renumitei publicatii Financial Times pozitioneaza industria locala a fondurilor mutuale in prima jumatate a clasamentului european dupa sumele atrase de la investitori in trimestrul al treilea, care ia in calcul peste 30 de state din Europa.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Cetatenii reclamau, comisarul Soric ii turna lui Mararu
Cetatenii reclamau, comisarul Soric ii turna lui Mararu

Aureliu Vasea Soric va fi demis de la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. Raportul de control se afla pe masa ministrului Traian Igas, iar prefectul judetului Neamt a avizat favorabil demiterea acestuia.

Un scandal MAI mare: cine l-a
Un scandal MAI mare: cine l-a "tradat" pe Fatuloiu. Stia Blaga de mita?

Arestarea omului de afaceri Catalin Chelu si a celorlalti trei inculpati nu a reusit sa elucideze inca toate neclaritatile din dosarul "mita la Ministerul de Interne", al carui protagonist este secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu.

Cum vor arata statiunile montane in 2013, dupa o investitie de 65 mil. euro
Cum vor arata statiunile montane in 2013, dupa o investitie de 65 mil. euro

Pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), MDRT va investi 65 de milioane de euro in refacerea sau constructia infrastructurii necesare in Valea Prahovei, Brasov si Poiana Brasov.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E