Portret: Supravietuitorul Patrick Swayze!

×
Codul embed a fost copiat

A facut sa ofteze generatii intregi de adolescente, care si-au dorit ca el sa le invete sa danseze.

 

Cu aerul usor arogant, pleata in vant si muschii bine definiti, subliniati de camasa neagra deschisa la cati nasturi trebuie ca sa se vada, Patrick Swayze e parte integranta dintr-o perioada in care orice fata viseaza la iubitul ideal, care sa o stranga la pieptul lucrat la sala, sa o iubeasca pe muzica si totul sa se transforme intr-un film de neuitat.

Povestea iubirii lui Patrick Swayze din viata reala e poate si mai frumoasa decat in filmul-cult "Dirty Dancing". Americanul care se trage din irlandezi si apasi si-a intalnit jumatatea la 19 ani. Lisa Niemi avea doar 15 si invata sa danseze chiar la studioul mamei lui Patrick, asa ca dragostea lor dureaza de 37 de ani si a invins toate obstacolele. Patrick si Lisa s-au casatorit in 1975, iar ea i-a fost alaturi in cele mai grele momente.

Dupa moartea tatalui sau si sinuciderea uneia dintre surori, Patrick s-a luptat cu dependenta de alcool. In 1997, a scapat cu viata dintr-un incendiu, iar cativa ani mai tarziu, in timpul unor filmari, a cazut de pe cal si a paralizat de la brau in jos.

Citește și
Patrick Swayze
Patrick Swayze nu a murit, contrar zvonurilor!
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

La doar trei ani dupa, actorul a trecut prin alte momente de groaza. Impatimit al zborului, avionul pe care il pilota a aterizat de urgenta, din cauza unei defectiuni tehnice la una dintre aripi. Tabloidele au speculat atunci ca Patrick bause inainte de a se urca la mansa si ca mai multe sticle de alcool au fost gasite chiar in cabina. Cu toate acestea, ancheta deschisa a demonstrat ca erau doar inventii.

Cum a devenit insa cunoscut Patrick Swayze? Mai intai, a fost o vreme chiar Fat-Frumos, in paradele organizate de Disney. Abia in 1986 a trecut la lucruri mai serioase: filmul "Dirty Dancing", care l-a adus rapid in visele fierbinti ale fanelor din intreaga lume. Johnny Castle, instructorul de dans, a frant multe inimi. Ce-i drept, pe Patrick l-au ajutat si bicepsii lucrati in orele lungi de antrenament, dar si talentul innascut de dansator.

Multe s-au si visat in locul actritei Jennifer Gray, cu mainile fierbinti ale actorului gata sa ia cu asalt locuri altfel greu de cucerit. Cu toata "chimia" exceptionala dintre cei doi actori, lui Patrick ii era gandul tot acasa, la Lisa! Se pare ca si criticilor le-a placut ce a facut, pentru ca l-au nominalizat la Globul de Aur.

Pentru coloana sonora a filmului, Patrick s-a lasat cu greu convins, dar a inregistrat si o piesa, "She's Like The Wind". Desi pelicula a avut un succes imens, ani mai tarziu, cand i s-a propus sa joace intr-o continuare, Patrick a refuzat. Chiar daca suma nu era de neglijat: 6 milioane de dolari. Si poate ca a facut bine.

Cariera sa a luat noi dimensiuni in 1989, odata cu "Ghost" ("Fantoma"), filmul in care a jucat alaturi de Demi Moore. Din nou o poveste sensibila, dar, de data aceasta, fara nicio urma din celebrele scene de dans. Pelicula i-a adus o noua nominalizare la Globuri. Demi s-a remarcat si ea, iar scena in care cei doi se naclaiesc in incercarea de a modela lut, a ramas ca una dintre cele mai incarcate de senzualitate din istoria filmului. Fanii ar spune insa ca cea care iti face pielea ca de gaina e scena de adio.

De parca nu era evident, Patrick a trebuit sa apara inca o data la bustul gol, ca sa fie desemnat "Cel mai sexy barbat in viata". Se intampla in 1991, dupa ce jucase impreuna cu Keanu Reeves in "Point Break", iar revista People i-a acodat titlul, de altfel bine-meritat. Isi lasase din nou parul in vant, luase placa de surf si jefuise si o banca.

Anii au trecut, iar vestea-soc a aparut in ianuarie 2008. Patrick fusese diagnosticat cu cancer pancreatic, una dintre cele mai grave forme ale bolii. Statisticile spun ca numai unul din 20 de pacienti supravietuiesc. Actorul s-a luptat cat a putut cu boala.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Portret: Let's ROCK!
Portret: Let's ROCK!

Mai este muzica atitudine sau e doar sunet? Mai gasesc fanii pe altarul carui idol sa scape de surplusul de vene? Mai sunt rapsodiile boeme si te mai trimit ele din extaz direct in infern si inapoi?

Patrick Swayze nu a murit, contrar zvonurilor!
Patrick Swayze nu a murit, contrar zvonurilor!

Actorul, care se lupta in continuare cu cancerul pancreatic, nu a murit, desi marti dimineata un post de radio din Florida anuntase acest lucru.

Patrick Swayze: Am crezut ca nimic nu ma poate invinge!
Patrick Swayze: Am crezut ca nimic nu ma poate invinge!

Actorul Patrick Swayze vorbeste despre cumplita lupta cu boala care il macina, cancerul de pancreas, si regretele pe care le are, in cartea " Patrick Swayze : One Last Dance", scrisa de Wendy Leigh, care va aparea marti, 12 mai.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.