Portret: Partida artistilor

×
Codul embed a fost copiat

Daca in fotbal ne-am lins pe bot de generatie de aur, macar in politica sa mai avem si noi parte de ceva senzatii tari.

De pe scena artistica pe cea politica nu e decat un flic flac. Au demonstrat-o, cu o agilitate vecina cu Nadia Comaneci, fete din filme sau baieti, fotbalisti sau cantareti care si-au descoperit peste noapte crezuri politice inaltatoare.

Unii s-au sucit, intorcandu-se la jumatatea drumului. Dar cum credem ca intentia conteaza, ii pomenim si pe razgandaci. Prea au facut senzatie...

Nu prea au ei habar cum sta treaba cu ideologia si doctrina, dar sunt entuziasti si hotarati sa se califice în campionatul ochisorilor somnorosi si al nasurilor pline de secretii.

Cu veteranul Anghel Iordanescu pe banca tehnica, va prezentam noul Dream Team al politicii romanesti, în ordinea numerelor de pe tricou.

Citește și
Premieri, da' multi!
Portret: Premieri, da' multi!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In poarta, Adrian Simionescu. Nu-l stiti? Va mai dam un indiciu! Va face... minuni intre buturi, umilindu-l pana si pe Duckadam! Plus ca e singurul care se încadreaza în noua... DEgeneratie de aur. N-o avea el vocatie de om de stat, dar e cu totul si cu totul de aur: de la dintii din gura, pana la crucea de pe gat si ghiulurile de pe deste! 

Dar, cum orice minune dureaza trei zile, il lasam pe Adrian, si ne indreptam atentia spre Floooooooriiiiin Calineeeeeescuuuuuu! Un actor care care s-a grabit sa intre în politica. L-a primit cu urnele deschise PNL-ul. Se jura ca nu-l intereseaza nici bugetul, nici vaca de stepa. Mai are un singur dor: o autostrada mai de Doamne-ajuta, ca sa avem si noi cu ce intra în randul Europei. 

Linia de mijloc o completeaza Oana Zavoranu. O vreme, de dragul procentului, Vadim a închis ochii la silicoane si tanga la vedere, sperand ca PRM-ul va beneficia de un lifting facial pe ultima suta de sondaje. Ei as! Tot pe Bolcas o sa cada greul! Lantul de iubire s-a rupt însa repede, Querida si-a strans rujurile si a plecat, iar onoarea partidului... Ei... las’ c-o repereaza Aurelian Temisan

Umbla vorba prin targ ca acesta ar trebui sa compenseze golul urias pe care l-au lasat buzele Oanei Zavoranu în PRM. Odinioara ne ameninta ca nu poarta cravata, nu, niciodata, iar acum îsi exerseaza în oglinda zambetul de politician de succes. Cine sa-l mai înteleaga?

Tot in linia mediana, Luminita Anghel. Au consacrat-o videoclipurile cu vulcani noroiosi si baieti care lovesc cu sete în butoaie nevinovate. Dupa care, s-a ales cu o reclama babana la creme antirid. Si-a luat avant si s-a aruncat în PSD. Convinsa ca nu aduce Eurovisionul ce aduce turul de scrutin, Luminita a înjunghiat portativul pe la spate si, cel putin deocamdata, pare decisa sa candideze.

Linia de... (ne scuzati!) fund începe cu Gheorghe Zamfir, trece prin Puya si se termina cu Zmarandescu.

Daca va castiga din partea Partidului Verde, Gheorghe Zamfir e hotarat sa interzica prin lege manelele. Daca afla Minune, atunci sa vezi paruiala între partide! Celebrul naist s-a aratat îndurerat de starea tarisoarei sale si promite sa nu mai existe „paduri taiate, vaci schiloade, cai care mananca zapada, legati cu lanturi care le ajung la os sau caini storciti pe strada”…

Puya. Pentru necunoscatori - hip hopper-ul chel care nu este Sisu, iese din muzica si se implica în problemele patriei. Oare care va fi primul lucru pe care îl va legaliza politicianul Puya? Ei... poate are Sisu niscaiva propuneri. Mai stii?

Si, daca nici Puya nu va e pe plac, poate va va convinge Catalin Zmarandescu. Mare e terenul de fotbal si multi sar în tribune! Desi strungar de formatie, la nivel aspirational este adept al marelui filosof practician din Pipera. Sigur va face o figura frumoasa! Daca nu una politica, macar una de K1!

In atac, i-am sugera lui nea Puiu sa-i titularizeze pe Ion si Ionut Dolanescu. Cu siguranta, cei doi vor forma un adevarat cuplu N&D al concertelor pentru bucium si tambal. Daca tatal s-a aratat fidel idealurilor peremiste, fiul le-a tradat si s-a dat cu verzii...

In încheiere, în buna traditie romaneasca, se cade sa avem un atacant incisiv, de talia unui Dobrin si Mutu. Asadar, o titluarizam pe Irina Logout, pardon! Irina Loghin pe postul de varf împins!

Asta-i echipa, cu ea defilam! In sfarsit, are si presedintele un jucator... pe masura! Let the show begin!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Portret: eVanghelia dupa Marean
Portret: eVanghelia dupa Marean

A revolutionat conjugarea verbului "a fi", sfidand legile gramaticii. Ghidat de principii estetice proprii, a inaugurat avangarda trotuarelor, vopsindu-le in albastru.

Portret: Premieri, da' multi!
Portret: Premieri, da' multi!

Guvernarile de dupa 89 au incercat si cu stanga si cu dreapta, dar tot nesatisfacute au ramas.

Portret: Ceausescu, de la ghete la decrete
Portret: Ceausescu, de la ghete la decrete

Daca ar fi trait, pe 26 ianuarie 2008 Nicolae Ceausescu ar fi implinit 90 de ani.

Portret www.protv.ro: EMOrialul durerii
Portret www.protv.ro: EMOrialul durerii

Se spune ca fiecare generatie are o trasatura comuna dominanta. Au fost pantalonii evazati, blugii rupti, fustele mini, bocancii si pletele. Adolescentii s-au autointitulat, pe rand, hippioti, depesari, rockeri sau punkeri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.