Grefierii ameninta cu greva!

Ultima actualizare: 20-08-2012 04:59

Pe 10 octombrie expira contractul colectiv de munca al acestora, moment in care pot bloca activitatea instantelor din toata tara.

Angajatii pot demara orice actiune prevazuta de lege.
Stefania Teleman, presedinte Projust

Aproape 7.000 de grefieri par sa fie impulsionati de actualul val de revendicari salariale. Dupa ce profesorilor li s-a promis o majorare de 50%, iar functionarii publici ameninta cu greva incepand cu 1 noiembrie daca nu vor beneficia de acelasi tratament, a venit randul angajatilor din Ministerul Justitiei.

Cazul acestora este insa mai complicat, iar litigiul dureaza de aproape sapte ani. Potrivit Stefaniei Teleman, presedinta Federatiei Sindicale Projust, personalul din Justitie nu cere o majorare salariala, ci plata drepturilor restante, asa cum prevede legea. O intelegere acceptabila de ambele parti pare aproape “nula” in momentul de fata.

Grefierii cer sa nu mai existe discriminari, in special in cadrul sistemului. Ei sustin ca sunt nevoiti sa recurga la justitie pentru plata unor drepturi ce li se cuvin si ca s-au incalcat chiar prevederi constitutionale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO