Revista presei: S-a descoperit cum arata Universul acum 13 mld. de ani!

Ultima actualizare: 03-09-2012 19:38
Univers Big Bang

O galaxie foarte veche a doborat toate recordurile, fiind cea mai indepartata din Univers, aflandu-se la 13 miliarde de ani lumina de Pamant. Astronomii cred ca acolo a luat "fiinta" Universul.

Fox News: Aceasta galaxie ofera informatii despre cum aratau stelele imediat dupa Big Bang, dar si cum aceasta a influentat formarea Universului. Galaxia a fost denumita de astronomi UDFy-38135539 si are in componenta sa peste un miliard de stele, care s-au format in 600 de milioane de ani de la Big Bang.

Wall Street Journal: Washingtonul anunta o vanzare importanta de arme catre Arabia Saudita Administratia SUA a notificat miercuri Congresul cu privire la o vanzare"importanta" de avioane si elicoptere militare Arabiei Saudite, contract care ar putea atinge suma de 60 de miliarde de dolari. Planul prevede autorizarea vanzarii a zeci de bomabardiere de vanatoare, de tip F-15, si a trei tipuri de elicoptere, intre care 70 de tip Apache si 72 de tip Black Hawk, a anuntat Andrew Shapiro, subsecretar de stat insarcinat cu Afaceri Politico-militare.

The Morning Herald: Cum vor primi englezii vestea? Varsta legala de pensionare in Marea Britanie va creste la 66 de ani in 2020 Varsta legala de pensionare ("State Pension Age") este in prezent fixata la 65 de ani pentru barbati si la 60 de ani pentru femei. Trecerea de la 65 la 66 de ani se va face progresiv incepand din 2018, a precizat Osborne. Acest lucru va permite economisirea a cinci miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de euro) pe an, "care vor fi folositi pentru a acorda o pensie de stat mai generoasa in momentul in care ne confruntam cu presiunea demografica", a subliniat acesta. Trecerea la 66 de ani in 2020 constituie o accelerare in raport cu un calendar anterior, prevazut de Guvernul precedent laburist.

CNN:Barack Obama neaga ca ar vrea sa il inlocuiasca pe Joe Biden cu Hillary Clinton in 2012 Intrebat in legatura cu aceasta informatie care circula de cateva saptamani la Washington si a fost formulata de celebrul ziarist care s-a ocupat de cazul Watergate, Bob Woodward, Obama a precizat mai intai ca nu s-a hotarat inca daca va mai candida la alegeri in 2012. "In orice caz, nu am luat nici o decizie in mod oficial", a declarat presedintele american, in conditiile in care Constitutia americana ii da posibilitatea de a candida pentru un al doilea si ultim mandat de patru ani.

Washington Post: Mexic: 105 tone de marijuana confiscate la granita americana, 11 persoane arestate Aceasta este cea mai importanta captura de ani de zile, intr-o tara unde "razboiul dintre carteluri" a facut peste 28.000 de morti, in timpul confruntarilor dintre ele sau cu fortele de ordine, de la venirea la putere a presedintelui Felipe Calderon in decembrie 2006, in pofida mobilizarii a 50.000 de soldati la nivelul intregii tari. In regiunea mexicana Basse-California, in care Tijuana este cel mai mare punct de trecere a frontierei, au fost confiscate 130 de tone de marijuana in ultimii trei ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO