Miracol in Anglia: un barbat a inviat din morti dupa trei ore si jumatate

Ultima actualizare: 22-10-2012 22:31
Arun Bhasin

A avut zile! Asta se poate spune despre cazul unui barbat de 53 de ani din Londra, care a invins moartea chiar daca timp de trei ore si jumatate inima i-a stat. Acesta a fost adus la viata cu ajutorul unui aparat de resuscitare de ultima generatie.

Arun Bhasin se intorcea de la o petrecere cand a cazut pe strada si s-a lovit la cap. A fost gasit lesinat, la o temperatura de -10 grade Celsius.  In drum spre spital, barbatul a intrat in stop cardio-respirator.

La Spitalul Universitar Croydon, pacientul a fost de indata conectat la un dispozitiv de resuscitare de ultima generatie, efectuandu-se mai mult de 20.000 de compresii toracice.

Abia dupa trei ore si jumatate, barbatul a revenit la viata, iar inima acestuia a inceput sa bata din nou.

"Putem spune ca era mort, adica nu a avut puls, iar inima i-a stat pentru mai bine de trei ore si jumatate, asa ca e uimitor ca traieste. Nu am mai intalnit un asa caz in cei 15 ani de cand lucreaz", a spus dr. Nigel Raghunath, unul dintre medicii care s-au ocupat de acest caz.

La randul sau si pacientul a recunoscut ca este un caz fericit.

"Ar fi trebuit sa fiu mort. Nu imi vine sa cred ca medicii au reusit sa ma tina in viata, este un miracol”, a marturisit Arun Bhasin.

De aceeasi parere este si celalalt medic care a facut parte din echipa salvatoare.

"Este un caz medical despre care citesti doar in cartile de specialitate", a punctat dr. Metcalfe Smith.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO