323 de studenti vor sa fie donatori de celule stem!


Ultimul update: Vineri 27 Aprilie 2012 05:27
Data publicarii: Vineri 23 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Avem viata in sange!

Peste 300 de studenti din Bucuresti au inteles suferinta romanilor bolnavi de leucemie ori de cancer limfatic si au hotarat sa le dea o sansa la viata, donand sange pentru ei.


In doar trei zile, medicii au recoltat 150 de litri, care vor fi folositi pentru transfuzii, dar si pentru a salva de la moarte romani cu boli grave, care nu au donatori in familie.

Daniel are 3 ani si jumatate si beta talasemie majora, o boala a sangelui care duce la moarte. La inceputul anului, mama a aflat ca nu e compatibil cu fratele sau. Inca spera la un donator neinrudit.

323 de studenti din Bucuresti vor sa fie donatori de celule stem si sa salveze vietile unor bolnavi de leucemie, talasemie majora, limfom Hodgkin sau aplazie medulara, care nu au un donator in familie.

Toti se inscriu in Registrul Donatorilor Neinruditi. Daca cineva o sa fie compatibil si are nevoie de aceste celule stem vor salva o viata!

Potentialii donatori vor fi contactati de angajatii Registrului Donatorilor Onorifici de Celule Stem si vor fi indrumati spre laboratoarele de testare.

Campania Stirilor PRO TV "Avem viata in sange" continua pana cand va fi realizat in Romania primul transplant de la un donator neinrudit. Pentru ca bolnavii sa aiba o sansa, este nevoie de cat mai multi voluntari inscrisi in Registrul Donatorilor Onorifici de celule stem.

Registrul donatorilor onorifici de celule stem exista acum si in Romania!
Vedetele trustului Media Pro, in baza de date a donatorilor de celule stem
Totul despre transplantul de celule stem!
VIDEO PROTVPLUS.RO