Ultima dorinta a unui baietel de 11 ani, pe patul de moarte

Ultima actualizare: 31-10-2012 15:41
Brenden Foster

Povestea unui copil de 11 ani din SUA a impresionat o lume intreaga, prin "testamentul" pe care baiatul l-a lasat. Fusese diagnosticat cu leucemie, boala cu care a luptat trei ani. Pe patul de moarte si-a spus ultima dorinta.

Brenden Foster a dat practic o lectie de viata celor care l-au ascultat. El a vorbit cu simplitatea si inocenta unui copil despre moarte si cu o intelepciune ce caracterizeaza oamenii mari despre frica, dar si rasplata ce vine apoi.

S-a obisnuit sa vorbeasca despre moarte inca de cand avea 8 ani, adica momentul in care medicii i-au pus diagnosticul de leucemie. S-a obisnuit cu gandul ca nu va mai trai mult, insa nu a vrut sa o faca oricum. Brenden a vrut sa lase ceva in urma lui.

Ultima dorinta pe care a avut-o a fost sa ofere harana celor saraci. Impresionati de "testamentul" sau, multi vecini, prieteni si oameni din orasul sau s-au implicat in acest proiect.

"Veneam de la una dintre sedintele de chemioterapie si mi-a venit in minte imaginea oamenilor fara adapost. Mi-am spus atunci ca trebuie sa fac ceva pentru ei", spunea Brenden in 2008, potrivit ABC.

In loc sa ceara o jucarie scumpa sau o vacanta exotica, asa cum ar face, probabil majoritatea oamenilor care stiu ca nu mai au mult de trait, Brenden a hotarat sa-si concentreze energia pentru a hrani oamenii nevoiasi.

"Probabil ca mor de foame, asa ca hai sa le dam o sansa", spunea Brenden care pana in ultima clipa a lucrat, prin mainile altora, ca sa ajute oamenii saraci, fara speranta, fara adapost, fara iubire.

Am inventat LEACUL pentru ALUNITE canceroase si il tinem in frigider pentru ca nu avem bani sa-l omologam

Chiar daca micutul Brenden Foster a murit in noiembrie 2008, proiectul pe care el l-a lasat "mostenire" este continuat. Cei din orasul sau natal au pus bazele unei fundatii pentru ajutorarea persoanelor nevoiase, iar saracii din zona sunt hraniti la o cantina care ii poarta numele.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO