Cum trimitea Osama bin Laden e-mailuri

Ultima actualizare: 07-08-2012 03:02
Osama bin Laden

In ciuda faptului ca era cel mai cautat terorist al planetei si ca SUA sustineau ca e izolat, Osama bin Laden reusea sa comunice cu intreaga retea Al-Qaeda prin e-mailuri.

Pe masura ce americanii cerceteaza documentele si aparatura gasite in casa lui Osama bin Laden, pe atat misterele care il inconjurau pe liderul celei mai temute retele teroriste din lume ies la suprafata.

Liderii SUA credeau despre "batranelul" bin Laden ca si-a iesit din mana si ca nu mai tine legatura cu locotenentii sai. Acum, dupa ce l-au lichidat, surpriza! Au aflat ca Osama nu se ramolise deloc, ba chiar era la comanda tuturor atentatelor din ultimii ani si comunica intens cu acolitii sai prin e-mail.

Un oficial din domeniul contraterorismului a explicat pentru Associated Press care erau metodele teroristului numarul 1 de a lua legatura pe net cu membri Al-Qaida.

Cum casa in care statea nu era dotata cu vreo conexiune la internet sau la retelele de telefonie, bin Laden isi scria mesajele offline si apoi le salva pe o dischetasau pe un stick de memorie. I-l dadea unui curier de incredere care se ducea la o cafenea cu internet din capatul celalalt al orasului. Acolo, curierul conecta stickul, copia mesajul lui bin Laden pe calculator, apoi intr-un e-mail pe care il trimitea.

De asemenea, Osama primea foarte multe e-mailuri pe care, ca sa le poata citi, acelasi curier le copia pe stick si i le ducea in mod regulat.

Aceasta metoda primitiva de a trimite mesaje pe internet i-a permis lui bin Laden sa tina legatura cu oamenii sai fara sa fie reperat de serviciile secrete americane timp de ani de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO