S-a descoperit secretul longevitatii. Sexul si munca sunt cheia

Ultima actualizare: 17-06-2012 12:26
CSID

Pentru o viata cat mai lunga casnicia, sexul si munca sunt cheia succesului. Viata barbatilor este mult imbunatatita daca aceste criterii sunt indeplinite si, chiar daca viata pare uneori stresanta, aceste etape ajuta oamenii sa regaseasca un echilibru.

La aceste concluzii au ajuns americanii Howards S. Friedman si Leslie R. Martin, in studiul intitulat Longevity Project.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.500 de persoane si a constat in analiza tuturor evenimentelor cotidiene din viata subiectilor. Aceste este unul dintre cele mai lungi observatii de acest gen, incepand de la momentul in care persoanele analizate aveau 10 ani.

Concluziile Longevity Project au fost prezentate in mai multe puncte care au dat peste cap mai multe teorii cu privire la longevitate:

 -  Munca in exces, dar si stresul nu fac rau la sanatate. Cine se lupta sa avanseze in cariera are sanse mai mari sa traiasca mai mult.

- Optimismul si fericirea nu sunt doua conditii pentru o viata mai lunga, deoarece atunci cand optimistii dau de momente dificile in viata gasesc cu greu resurse sa le treaca.

- Casatoria intareste sanatatea barbatilor, ajutandu-i astfel sa duca o viata mai lunga, cu toate astea, femeile nu sunt foarte mult afectate de aceasta conditie, ele traind oricum mai mult decat partenerii lor.

- Viata sexuala activa este buna si prelungeste viata, de data aceasta in cazul femeilor, doamnele care sunt satisfacute pe plan sexual, traiesc mai mult decat cele care au avut mai putine orgasme.

- Aviz parintilor. Inceperea cursurilor scolare inainte de 6 ani scurteaza viata, limitand si scurtand perioada copilariei, o faza esentiala pentru crestere, maturitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO