Mistere care au uimit lumea si explicatiile lor logice

Dată publicare: 22-04-2011 12:31
Dată actualizare: 14-10-2012 15:03
Sursa: www.listverse.com


trupuri neinsufletite

Unele mistere par foarte greu de explicat si starnesc imaginatia tuturor acelora care incearca sa gaseasca o cale de a le intelege. Exista insa si mistere celebre care au o explicatie cat se poate de logica.


Intr-un articol publicat pe Listverse.com se face o trecere in revista a celor mai interesante mistere considerate de nedezlegat ani la rand si care au, de fapt, o explicatie sau macar o tentativa de explicatie logica.

Trupurile neinsufletite care nu putrezesc

Sunt cadavre care se spune ca s-au conservat de-a lungul timpului fara sa fie imbalsmate sau sa li se aplice tratamente artificiale. Unul dintre cele mai cunoscute exemple este trupul Sfintei Bernardette Soubirous care a murit in 1879.

Explicatia acestui mister este ca fata si mainile sfintei au fost unse cu parafina. Ceara a fost folosita pentru ca fata ei era vlaguita in momentul in care a fost inmormantata prima data. Alte trupuri neinsufletite miros foarte frumos, dar miasma placuta este asemanatoare substantei folosite la imbalsamare. Altele s-au pastrat intacte datorita modului in care au fost ingrobate, in sol alcalin, in care nu exista oxigen, bacterii sau viermi.

Sursa foto: www.listverse.com

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino se presupune ca ar fi fost bucata de panza cu care a fost invelit Iisus dupa ce a murit. Fata lui Iisus s-a imprimat in mod miraculos pe aceasta bucata de panza. Pe panza au fost gasite urme de sange din grupa AB.

In primul rand, sustine autorul articolului, sangele putea fi al oricui. In al doilea rand, sangele inchegat si vechi este negru, ori petele de pe panza sunt rosii. Una dintre teoriile care au circulat de-a lungul timpului spune ca a fost pictat trupul unui barbat si infasurat in panza pentru a crea figura lui Iisus. Apoi, ar fi fost folosita vopsea de culoare rosie, imprastiata pe mainile, picioarele si trupul barbatului ca sa dea senzatia de sange. Analiza panzei a demonstrat existenta a doi pigmenti folositi in vopselele din secolul al XIV-lea.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o zona din Oceanul Atlantic, unde o multime de nave si avioane au disparut fara urma.

Cu toate acestea, multe dintre navele si avioanele care au disparut in Triunghiul Bermudelor, nu au fost de fapt acolo. De asemenea, numarul mare de prabusiri sau scufundari ale navelor in acea regiune nu este un fapt incredibil, din cauza conditiilor meteo. Triunghiul Bermudelor a dus la o adevarata isterie media si zeci de carti au fost scrise pe aceasta tema.

Sursa foto: www.listverse.com

Calendarul maias

Singurul mister aici il reprezinta maiasii insisi si cum au putut inventa un astfel de calendar. Acesta arata asa: 12.18.16.2.6, desi nu este o data din zilele noastre. Ultimul numar, cand ajunge la o anumita cifra se reseteaza la 0 si numarul de langa el va deveni din 1, 2, din 3, 4 si asa mai departe. Se sfarseste la 2012, asa ca oamenii au inceput sa creada ca atunci vine sfarsitul lumii. Potrivit autorului articolului, daca ne gandim insa la aceasta resetare a cifrelor, numaratoarea anilor practic se reseteaza la nesfarsit.

Sursa foto: www.listverse.com

Pietrele Ica

Pietrele Ica au fost descoperite intr-o pestera din Peru. Aceasta insa nu a fost niciodata identificata. Pietrele au gravate pe ele desene reprezentandu-I pe azteci, luptandu-se cu dinozaurii, omorand pesti, facand operatii pe cord deschis si alte lucruri care demonstreaza ca erau o civilizatie avansata.

Un fermier a fost arestat pentru ca a incercat sa vanda pietrele unor turisti, in momentul in care a recunoscut ca le facuse chiar el. Si altii ca el au procedat la fel. Practic nu exista nicio dovada ca ar fi existat candva vreo civilizatie in zona: nicio ruina, niciun schelet sau alte urme.

Sursa foto: www.listverse.com

Citeste si:

Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Ce sa faci ca sa-ti mearga bine de Paste

Cascadorii rasului. Teren de fotbal, construit in panta. Vezi cat a costat


 

Sursa: www.listverse.com


VIDEO PROTVPLUS.RO