Cercetatorii, uluiti. S-a descoperit o noua specie de oameni

Noua specie de oameni

Aceasta fotografie, deloc placuta ochiului, a lansat o mare controversa printre oamenii de stiinta. Craniul este al unui Malapa Hominid 1, despre care arheologii cred ca este o noua specie de oameni.

Daily Galaxy: Craniul a fost gasit intr-o pestera din Sudul Africii. Oasele fosilelor gasite sunt ale unui barbat si unei femei despre care specialistii spun ca apartin unei noi specii de oameni, care au trait inainte de Homo Sapiens. Acestia erau bipezi, iar trasaturile fizice erau foarte asemanatoare cu cele ale omului modern.

Lee Berger, de la Universitatea Witwatersrand, si echipa sa au gasit ramasitele celor doua specimene, si dupa ce le-au studiat au conchis ca ar fi vorba despre o noua specie de oameni. Oasele dateaza cu doua milioane de ani in urma, si ar putea da peste cap tot ce se credea despre evolutia umana, si dezvoltarea maimuta-om.

Reuters: Japonia va sprijini financiar Tokyo Electric, dar nu va nationaliza compania Guvernul japonez ar putea anunta saptamana viitoare un program de sprijin financiar pentru Tokyo Electric Power Co (Tepco), care nu presupune nationalizarea operatorului centralei nucleare. Guvernul ar putea crea un fond care va cumpara actiuni cu drepturi preferentiale la Tepco, au declarat surse apropiate situatiei. Fondul ar acorda imprumuturi catre Tepco pentru a acoperi plata daunelor catre persoanele si companiile afectate de cea mai grava criza nucleara din ultimii 25 de ani. Potrivit planurilor descrise de surse, Tepco va ramane o companie privata, listata pe burse.

Citește și
Londra 1572
Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

USA Today: Sotiile fiilor lui Hosni Mubarak vor fi interogate marti privind averile lor  "Adjunctul ministrului Justitiei Assem al-Gohari a ordonat ca Haidi Rassekh, sotia lui Alaa Mubarak, si Khadiga al-Gammal, sotia lui Gamal, sa fie interogate marti privind imbogatirea lor si originea averii lor", a afirmat aceasta sursa. Haidi Rassekh si Khadiga al-Gammal sunt fiicele unor oameni de afaceri extrem de bogati. Alaa si Gamal Mubarak sunt in arest preventiv la inchisoarea Tora din Cairo, in cadrul unei anchete privind reprimarea revoltei care dus la inlaturarea de la putere a tatalui lor in februarie si privind suspiciuni de coruptie. Mubarak, in varsta de 82 de ani, a carui stare de sanatate este instabila potrivit unei surse medicale, a fost spitalizat la 12 aprilie, dupa un interogatoriu in cadrul aceleiasi anchete.

The Moscow Times: Vladimir Putin tempereaza elanul de liberalizare al lui Dmitri Medvedev In opinia sefului Guvernului, modernizarea si liberalizarea tarii, laitmotivul lui Dmitri Medvedev, "trebuie sa fie treptate si nu revolutionare", subliniaza cotidianul de afaceri Vedomosti. Programul in care Vladimir Putin si-a fixat obiectivele pentru deceniul urmator "seamana mai mult cu un program electoral" in vederea prezidentialelor, decat cu un raport anual privind activitatea Guvernului, noteaza publicatia. In ceea ce priveste liberalizarea, Vladimir Putin propune modelul "hiperconservator" al unui "stat paternalist", subliniaza analistul Gleb Pavlovski, citat de Nezavissimaia Gazeta. Este vorba despre o "cvasi-concurenta cvasi-ideologica" intre fostul presedinte si succesorul sau propulsat la Kremlin in 2008.

AFPApel pe Facebook la organizarea de manifestatii in Siria "Vinerea Sfanta, 22 aprilie 2011, un singur suflet, un singur brat, un singur obiectiv", au anuntat organizatorii pe o pagina, pe care a fost postata imaginea unei clopotnite a unei biserici intre doua minarete. Acest apel intervine in contextul in care autoritatile au avertizat, marti, ca nu vor accepta nicio noua manifestatie "indiferent sub ce slogan". Guvernul a adoptat, marti, proiecte de lege privind aprobarea ridicarii starii de urgenta, abolirea Curtii pentru Siguranta Statului, o jurisdictie de exceptie, si schimbarea regelemntarilor privind manifestatiile. Incetarea starii de urgenta, in vigoare de la venirea la putere a patridului Baas, in martie 1963, este una dintre principalele revendicari ale miscarii de contestare, declansata la 15 martie, contra regimului, alaturi de eliberarea detinutilor politici.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
"Tara care nu doarme", vazuta din spatiu. FOTO unice facute de NASA

Ca un furnicar sub lupa. Asa arata Egiptul pe timpul noptii, vazut din spatiu. Este tara cu numarul cel mai mare de locuitori pe kilometrul patrat, iar fotografiata de undeva de sus pare tara care nu doarme niciodata.

Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare
Cum s-a schimbat lumea in ultimii 500 de ani. Fotografii uimitoare

Aglomeratie, trafic infernal, zgomot, mizerie, transport in comun, distractie, viata de noapte. Sub aceasta descriere succinta se adapostesc marile orase ale lumii. Insa nu a fost asa mereu. Vezi cum a evoluat lumea in ultimii 500 de ani.

Cum a luat fiinta Universul nostru. Imagini pe care nu le-ai mai vazut
Cum a luat fiinta Universul nostru. Imagini pe care nu le-ai mai vazut

Stele cazatoare, gauri negre si puterea uimitoare a cosmosului, asa cum nu le-ati mai vazut pana in prezent. In imaginile de mai jos este prezentat modul in care a luat nastere universul.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.