Dovada ca a mai existat un alt Pamant, intr-un Univers paralel. FOTO
Aceasta teorie este lansata de un cercetator de la NASA, care a reusit sa demonstreze ca timpul si spatiul nu au "luat fiinta" odata cu Big Bangul, ci universul este ciclic, luand astfel nastere denumirea de "cosmolofie ciclica".
Conceptul cheie din teoria lui Roger Penrose este acela ca in viitorul apropiat, universul va redeveni ceea ce a fost in moment Big Bangului. Penrose declara ca forma si geometria universului vor fi foarte "fine" in contrast cu forma crestata pe care o are acum.
Continuitatea formelor pe care si-o mentine va permite tranzitia de la sfarsitul acestei eternitati, cand universul se va mari exponential, pana la inceputul viitorului univers, atunci cand va deveni infinit mai mic si va exploda in ceea ce Penrose numeste viitorul Big Bang.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Entropia acestui stadiu de tranzitie va fi extrem de inceata din cauza gaurilor negre care distrug toata informatia pe care o inghit, ele se evapora atunci cand universul se mareste, iar astfel se inlatura entropia din univers.
Baza teoriei lui Penrose se bazeaza pe fundamentul campului electromagnetic, acea radiatie despre care se crede ca a fost creata atunci cand universul avea "varsta" de 300.000 de ani si care poate spune care erau conditiile de la acea perioada.
Campul electromagnetic al Pamantului (CMB) este ramasita de la Big Bang. Aceasta radiatie pattrunde universul si - daca ar putea fi vazuta - ar fi asemenea unei straluciri pe toata suprafata cerului.