Cum te-ai putea imbogati din arderea unei lumanari. Descoperirea care a bulversat oamenii de stiinta
Cercetatorii de la Universitatea St. Andrews au descoperit ca, in fiecare secunda in care o lumare arde, flacara acesteia produce in jur de 1,5 milioane de nano-diamante.
Potrivit studiului publicat in revista de specialitate Chemical Communications, dovezi ale existentei diamantelor au fost gasite si in gazul natural sau in flacarile produse atunci cand arde lemnul.
Amuzant este si faptul ca flacarile produse de lumanari au fost comparate cu diamante de catre filozofi, scriitori sau oameni de stiinta.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Profesorul Wuzong Zhou, coordonatorul cercetarii, este primul in istorie care a reusit sa colecteze particule din flacara unei lumanari. Acesta a identificat toate cele patru tipuri de carbon in particule, inclusiv diamante.
"Din nefericire, particulele de diamante sunt distruse in procesul de ardere si transformate in dioxid de carbon. Cercetarea mea arata ca este posibil sa vedem diamante in falcarile lumanarilor, dar ne determina si sa ne gandim daca nu cumva exista o metoda ca diamantele sa fie fabricate", a declarat profesorul Wuzong Zhou.