ADMITERE LICEU 2019. Rezultatele repartizării la licee în fiecare județ

admitere liceu

ADMITERE LICEU 2019. Elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au aflat în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima etapă a repartizării computerizate.

UPDATE Potrivit ministerului Educației, 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie - 1 august 2019), alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această perioadă.

UPDATE Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, publicate, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale, 188 de elevi au intrat la liceu cu media 10. Asta înseamnă că adolescenţii au obţinut 10 la Evaluarea Naţională, dar şi 10 - media generală a celor patru ani de gimnaziu. Detalii aici

UPDATE Trei elevi cu medii peste 9 şi 23 cu medii peste 8 au rămas nerepartizaţi la liceu, ei urmând să fie distribuiţi în cea de a doua etapă a repartizării computerizate. Cum a fost posibil citiți aici

UPDATE Specializări de la colegii din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Brăila se regăsesc în Top 10 al mediilor de admitere, conform datelor după prima etapă a repartizării computerizate a absolvenţilor clasei a Vlll-a.

Citește și
Rezultate finale Evaluare Nationala 2019
Elevii care nu iau media 5 la Evaluarea Națională, repartizați la liceele de meserii

Potrivit rezultatelor repartizării pe licee 2019, pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, cu ultima medie de admitere 9,91. DETALII AICI

ADMITERE LICEU 2019. Rezultatele repartizării la liceu

 

Edu.ro a publicat repartizarea computerizată în licee, în funcție de opțiunile elevilor și de media de admitere la EvaluareaNațională 2019. Rezultatele repartizării în licee le puteți găsi AICI.

În perioada 31 iulie - 1 august vor fi repartizaţi elevii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primei etape.

Calendarul repartizării computerizate


Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 12 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 15 - 18 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 19-23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A doua etapă de admitere la liceu

 

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Acte necesare la dosarul de înscriere la liceu

 

-cererea de înscriere (la liceul respectiv);
-cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere. Unele unități de învățământ pot cere copie legalizată după certificatul de naștere.
-adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
-foaia matricolă pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale) - se ridică de la școala gimnazială;
-fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).
 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019


Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2019 au fost anunţate în 1 iulie şi arată că 73,2% dintre elevii care au susţinut probele au obţinut medii de 5 sau mai mari.

ÎN 2018, potrivit MEN, Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti a fost pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică - Informatică.

Pe lista primelor 50 de specializări s-au aflat mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj.

Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi din ţară a fost 9.45.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Rezultate finale Evaluare Națională 2019. Notele după contestații au fost publicate pe EDU.RO
Rezultate finale Evaluare Națională 2019. Notele după contestații au fost publicate pe EDU.RO

Rezultatele după contestațiile făcute la Evaluarea Națională 2019 au fost publicate sâmbătă pe EDU.RO.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.