ADMITERE la LICEU 2018. Cum se completează corect fișele de înscriere la liceu

Admitere la liceu 2018
Agerpres

Admitere la liceu 2018. Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începând de vineri până pe 3 iulie.

Admitere la liceu 2018. Admiterea la liceu se face în funcţie de media cea mai mare. Pe baza mediei de admitere, elevii vor fi repartizaţi la licee. Media de admitere la liceu este compusă din media pe care au obţinut candidaţii la Evaluarea Naţională, având o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 20%.

Admitere la liceu 2018. Pentru admiterea la liceu 2018, Ministerul Educaţiei a emis un comunicat de presă în care preciza că absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi la un liceu din alt judeţ vor parcurge aceeaşi procedură.

Admitere la liceu 2018. Pentru a fi sigur că îşi pot mări şansele de admitere la liceu, pentru anul şcolar 2018-2019, Ministerul Educaţiei recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opţiuni, pentru a "evita situaţiile nedorite".

Admitere la liceu 2018. ”Cu cât e mai mică media, trebuie completate mai multe opţiuni. Au fost ani în care copiii cu medii mari au rămas fără loc”, explică Daniela Voinea, directoarea unui liceu din capitală.

Citește și
evaluare nationala, repartizare liceu, elevi, inscrieri
Admitere liceu 2018. Unii elevi au stat la coadă toată noaptea, deși nu ajută la nimic

CALENDAR

admitere liceu 2018

admitere liceu 2018

Modul de completare a fișei de înscriere în anul școlar 2018-2019

ADMITERE LICEU 2018. Ghidul admiterii computerizate. Cum se completează fişa de admitere

Site-ul edu.ro a publicat ghidul admiterii computerizate pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Iată ce trebuie să ştie elevii pentru a putea completa corect fişele de înscriere la liceu.

1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.

3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel–oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi
admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel
cum este posibil să fie mai mică. Mediile anilor trecuţi sunt orientative.

6. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii - eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea
neciteaţă a codurilor liceelor pot cauza neplăceri. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 115 dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 151, sau că media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 !

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

ADMITERE LA LICEU 2018. CUM FUNCŢIONEAZĂ ALGORITMUL DE REPARTIZARE

Clarificări privind algoritmul de repartizare în licee 2018


 

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Proba la alegere BAC 2018 SUBIECTE și BAREM. Absolvenții au susținut ultima probă a examenului
Proba la alegere BAC 2018 SUBIECTE și BAREM. Absolvenții au susținut ultima probă a examenului

Proba la alegere BAC 2018 SUBIECTE și BAREM. Elevii de clasa a XII-a au susținut joi ultima probă de la examenul de Bacalaureat 2018, cea la alegere a profilului şi specializării.

Recomandări
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan

Liberalul Crin Antonescu este varianta cea mai vehiculată pentru poziția de candidat comun al alianței PSD-PNL-UDMR-minorități la alegerile prezidențiale. Paradoxal, însă, nominalizarea sa este întârziată pentru că PNL ar înclina și spre Nicușor Dan.

Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”
Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”

Elena Lasconi a declarat după consultările de la Cotroceni că Iohannis ”nu are legitimitatea morală, nici legală de a mai sta în vârful statului român”. Președinta USR i-a cerut lui Klaus Iohannis să-și dea demisia.

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.