Esca și Escu, toate episoadele exclusiv online. Electoratul care stă ”ca maimuța străveche chinezească”
Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu discută în fiecare joi seara, exclusiv pe www.stirileprotv.ro, cele mai importante subiecte ale săptămânii.
În acest articol, care este actualizat în fiecare săptămână, puteți viziona toate episoadele, trasmise exclusiv pe site-ul Stirilor ProTV.
EPISODUL 1 - eliberarea infractorilor din închisori
540 de deținuți au fost eliberați mai devreme din închisori în ultima săptămână, după intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.
Printre cei care au ieșit în aceste zile mai devreme din închisori se numără 184 de hoți, 135 de tâlhari, 33 de criminali și 47 de violatori. De asemenea, alte câteva mii de persoane se pregătesc să iasă din închisoare mai repede.
Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au analizat care vor fi efectele acestui val de eliberări.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 2 - legile justiției
În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre intenția actualei guvernări de a modifica legile justiției.
Coaliţia PSD-ALDE a depus, ca iniţiative legislative, trei proiecte: modificarea Legii CSM, modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor şi modificarea Legii privind organizarea judiciară.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 3 - asemănările dintre bolșevicii lui Lenin și puterea guvernamentală PSD-ALDE din România
În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre asemănările dintre bolșevicii lui Lenin și puterea guvernamentală PSD-ALDE din România, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că și în România se poate vorbi de ”ceva echivalent” cu ceea ce s-a întâmplat atunci în Rusia, din cauza regimului PSD-ALDE, care, deși în prezent mai atrage doar o minoritate în electoratul românesc, reprezintă o majoritate în Parlament.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 4 - Esca și Escu. De ce a intrat Dragnea în afacerea Tel Drum: ”Există o ierarhie a hoției în PSD”
În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit în primul rând despre rezultatele raportului MCV pentru România, despre care președintele României Klaus Iohannis a spus că reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliţia de guvernare trebuie să ţină cont, dar care a fost văzut pozitiv de către ministrul Justiției Tudorel Toader.
Nu în ultimul rând, acest raport a fost publicat într-un moment marcat de controversata modificare a legilor justiţiei, dar și în plin scandal provocat de începerea urmăririi penale a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 5 - Esca și Escu. Statul paralel si Justitia paralela
În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre ”statul paralel” - teoria lansată de PSD și susținută puternic de Tăriceanu, potrivit căreia anumite ”forțe” încearcă ”să obțină ilegitim puterea în stat”. Tăriceanu chiar l-a numit pe Iohannis ”patronul statului paralel”.
De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis a numit povestea cu statul paralel ”o glumă proastă”. Iar joi, premierul Mihai Tudose a declarat că nu întelege acest ”concept” de stat paralel.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 6 - Esca și Escu. CTP, despre reactia SUA la modificarile din Justitie: “Acești oameni au fost votați acum un an și fac ce fac”
În această ediție, cei doi jurnaliști au discutat despre scandalul provocat de președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au trimis Statelor Unite ale Americii o scrisoare în numele Parlamentului României, ca reacție la criticile Departamentului de Stat la adresa modificărilor legilor Justiției.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 7 - Casa Regală și moartea Regelui Mihai
În această ediție, cei doi jurnaliști au vorbit despre moartea Regelui Mihai și despre ce înseamnă acest trist eveniment pentru România, acum, în 2017.
Regele Mihai I, personalitate marcantă a istoriei noastre, a închis ochii la vârsta de 96 de ani, departe de ţara pe care a slujit-o şi de poporul pe care l-a preţuit cu întrega sa fiinţă.
Exemplu de modestie şi onestitate, de o elegantă care îţi tăia răsuflarea, Mihai I a fost martorul unor epoci şi evenimente care au schimbat nu doar fata ţării, ci şi a lumii.
Reconsiderat târziu de propriul popor, după un exil dureros, fostul suvern pleacă şi îi lasă pe mulţi cu întrebarea amară: oare cum ar fi fost dacă s-ar fi întors pe tron?
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 8 - Legile Justiției
În această ediție, cei doi jurnaliști au stat de vorbă despre eforturile coaliției de guvernare PSD-ALDE, alături de UDMR, de urgentare la maxim a modificărilor legilor justiției.
Miza acestei viteze neobișnuite? Rezolvarea unor probleme din justiție pe care le au unii politicieni.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 9 - Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru postul de premier
Cei doi jurnaliști au vorbit despre criza politică cu care se confruntă România în prezent, după ce PSD a decis să-și demită pentru a doua oară propriul premier.
În primul rând, Cristian Tudor Popescu a comentat decizia PSD de a o propune pe europarlamentarul Viorica Dăncilă în funcția de premier.
Liderii social-democraţi au hotărât că şefa delegaţiei PSD din Parlamentul European să îi ia locul lui Mihai Tudose, care a demisionat deja.
Jurnalistul este de părere că această propunere a social-democraților este o ”bătaie de joc”, ”chiar mai rău decât Sevil Shhaideh”, care se pricepea la administrație.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
EPISODUL 10 - conducerea PSD și electoratul social democraților
Cei doi jurnaliști au discutat despre interviul în care Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat răspicat că ”vor fi modificate Codurile Penale mult” și că vor fi puși miniștri cu probleme penale în viitorul Guvern ”pentru că putem”.
URMĂRIȚI ACEST EPISOD AICI
Sursa: Pro TV
Etichete: justitie, PSD, tudorel toader, cristian tudor popescu, ctp, andreea esca, coruptie, legile justiției, Esca și Escu,
Dată publicare:
15-01-2018 15:04