"Romania, te iubesc!": Legea tacerii - niciun vinovat pentru lipsa autostrazilor sau banii pierduti

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

In ultima perioada, surse din Ministerul Trasporturilor ne-au furnizat documente si reclamatii care o vizeaza pe actula sefa CNADNR. Intr-un unul dintre ele se vorbeste despre o posibila situatie de incopatibilitatea in care s-ar fi aflat mai multa vreme.

Ca sa isi tina gura, oamenii sunt amenintati si santajati cu dosare. Florin Dascalu, cel de la care crede ca provin aceste documente, a fost directorul departamentului reparatii si intretinere. A fost dat afara.

Pana acum, pentru zecile de milioanele de euro pierdute si pentru lipsa autostrazilor nimeni nu a fost pedepsit.

O adevarata lege a tacerii functioneaza in Ministerul Transporturilor atunci cand vine vorba de vinovati si banii cheltuiti. Nimeni nu vorbeste. Nici contructorii si nici functionarii statului. Nimeni nu stie nimic. Tot ce s-a intamplat si se intampla in Ministerul Transporturilor este politic. Fiecare ministru a venit si a plecat cu echipa lui.

Pana sa se dezmeticeasca si sa inteleaga sistemul, au fost schimbati din functii.

Michael Stanciu ofera consultanta pe drumuri inca de la inceputul anilor '90. Vorbeste de lipsa de planificare si viziune pe autostrazi. Exista insa inca din 1996 o lege care stabileste cand si unde vom avea autostrazi. Pana acum, daca ar fi fost aplicata, am fi avut cel putin 1.000 de kilometri de autostrada.

In al doilea rand, nu avem drumuri pentru ca nu avem bani. Ne-ar trebui cel putin 1,5 miliarde de euro pe an, doar pentru autostrazi.

Iar cand se construieste, se construieste prost. Doar doi ani este garantia pentru o lucrare.

"Romania, te iubesc!": autostrada Bucuresti-Cernavoda - gaura neagra care inghite milioane de euro

Experiment "Romania, te iubesc!": Cat iti ia sa traversezi Romania de la un capat la altul

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO