Experiment "Romania, te iubesc!": Cat iti ia sa traversezi Romania de la un capat la altul

Dată publicare: 02-10-2011 16:25
Dată actualizare: 15-12-2017 16:23


De la mare si pana la Bucuresti, autostrada ba apare, ba dispare. In locurile prin care trebuia sa treaca o autostrada bate vantul, e pustiu. Constructorii au plecat demult, dar nu cu mana goala.

Zonele prin care trece autostrada au ajuns adevarate gauri negre in care dispar zeci de milioane de euro. Pentru intretinere.

In Romania, pe drumurile noastre mai mult stai decat mergi, iar atunci cand te pui in miscare, mergi incet printre gropi si te opresti din nou. Suntem tara in care se sta la coloana. Nu avem autostrazi, nu avem bani, nu accesam fonduri, dar bagam in buzunarele unor "baieti destepti" zeci si sute de milioane de euro. Degeaba.

Harta Europei e impanzita de autostrazi dar noi suntem codasii. Avem doar cateva crampeie de drum, pe care cu multa indulgenta le poti numi autostrada. In total 332 de kilometri.

Vom face un experiment: cat iti ia sa traversezi Romania de la un capat la altul, pornind de langa mare, de la Vama Veche, de langa vama cu bularii, pana la Arad, la Nadlac, la granita cu ungurii, respectand toate restructiile de viteza.

"Romania, te iubesc!": autostrada Bucuresti-Cernavoda - gaura neagra care inghite milioane de euro

"Romania, te iubesc!": Legea tacerii - niciun vinovat pentru lipsa autostrazilor sau banii pierduti


VIDEO PROTVPLUS.RO