Miturile unei piete cu o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro. Ce se trateaza cu celule stem
Parintii sunt dispusi sa plateasca sume imense, desi putini dintre ei sunt cu adevarat informati despre aceasta procedura. Duminica, la "Romania, te iubesc!", puteti afla care sunt miturile, dar mai ales realitatile legate de acest subiect.
Speriati de riscul unor boli grave, romanii platesc intre 500 si 2000 de euro pentru stocarea celulelor stem prelevate din sangele ombilical sau placentar in banci din Romania sau strainatate. Putini sunt insa cei care stiu la ce folosesc cu adevarat.
14 firme de recoltare isi disputa suprematia pe o piata care creste de la an la an si care a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro. Ca sa-si vanda produsul, reprezentantii lor merg zilnic in maternitatile din toata tara in cautare de parinti grijulii.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Leucemiile acute nu se trateaza cu autotransplant cu celule stem prelevate la nastere, iar duminica, la "Romania, te iubesc" vorbim si de alte informatii false pe care le primesc parintii.
Un cuplu din Ramnicu Valcea a trecut printr-o experienta traumatizanta cand si-au dat seama ca celulele stem prelevate din cordonul ombilical nu le vor vindeca micuta de leucemie acuta limfoblastica, desi intr-o informare primita de la firma de recoltare afectiune ei era trecuta in lista celor vindecabile prin autotransplant.
Fetia se afla acum in Italia, iar medicii i-au gasit un donator in registrul international. Parintii strang bani ca sa faca fata unui tratament costisitor.
Ca sa aflam mai multe despre tratamentul cu celule stem am mers la Institutul de Cercetare in domeniul celulelor stem din Dresda, Germania unde 90 de cercetatori cauta raspunsuri privind capacitatea acestor celule de regenerare.
Duminica, la Romania, te iubesc vedeti care sunt rezultatele ultimelor cercetari privind multiplicarea celulelor stem, si veti afla povestile celor care au fost salvati prin transplant medular cu celule prelevate la nastere. Tot atunci vom vorbi pe larg despre afacerea privind recoltarea si depozitarea care castiga tot mai mult teren in in tara noastra