Romania, te iubesc: Aventurile imobiliare ale Armatei Romane. Un vis rezidential ingropat de criza


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Sambata 03 Martie 2012 17:48
Categorie: Stiri

Acum cativa ani, toata suflarea avea un singur gand: sa investeasca si iar sa investeasca, in apartamente si pamanturi. In aventura au intrat desigur si ofiterii, pentru ca tot aveau la dispozitie terenurile unitatilor dezafectate.

Numai ca, duminica la "Romania te iubesc" o sa vedeti militari care au dat bani grei pentru o locuinta, iar acum privesc neputinciosi la casele neterminate.

In 2007, in zona Antiaeriana din Capitala, demarau cu fast lucrarile la un cartier rezidential Militari. Proiectul - pilot voia sa fie un model si pentru alte proiecte dezvoltate in parteneriat cu MApN. Aici, armata a oferit 16,5 hectare de teren, evaluat atunci la aproape 50 de milioane de euro. Ministrul apararii din acea vreme, actualul sef al SIE, cunoaste bine proiectul.

Teodor Melescanu - fost ministru al apararii: "Noi puneam la dispozitie terenul gratuit, primaria utilitatile, iar oamenii cu credit ipotecar, cu cat plateau chirie, puteau sa-si plateasca rata la casa."

O idee generoasa ce s-a transformat intr-o aventura imobiliara cu final incert. Desi majoritatea locuintelor ar fi trebuit sa fie gata la sfarsitul lui 2010, adica acum mai bine de un an, cartierul de vile si blocuri este si astazi neterminat.

Cei care ar fi trebuit sa vegheze la bunul mers al santierului din partea Ministerului Apararii, membrii unei Comisii se ascund prin birouri sau ridica din umeri. In timp ce beneficiarii, militari ai armatei romane, sunt dezamagiti si se tem de superiorii care au luat decizii in locul lor.

Cum au fost alesi constructorii si ce probleme au intervenit in ecuatia cartierului militar aflati duminica de la ora 18, la emisiunea "Romania te iubesc", intr-un reportaj despre aventurile imobiliare ale armatei.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16