Romania, te iubesc: Aventurile imobiliare ale Armatei Romane. Un vis rezidential ingropat de criza


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Sambata 03 Martie 2012 17:48
Categorie: Stiri

Acum cativa ani, toata suflarea avea un singur gand: sa investeasca si iar sa investeasca, in apartamente si pamanturi. In aventura au intrat desigur si ofiterii, pentru ca tot aveau la dispozitie terenurile unitatilor dezafectate.

Numai ca, duminica la "Romania te iubesc" o sa vedeti militari care au dat bani grei pentru o locuinta, iar acum privesc neputinciosi la casele neterminate.

In 2007, in zona Antiaeriana din Capitala, demarau cu fast lucrarile la un cartier rezidential Militari. Proiectul - pilot voia sa fie un model si pentru alte proiecte dezvoltate in parteneriat cu MApN. Aici, armata a oferit 16,5 hectare de teren, evaluat atunci la aproape 50 de milioane de euro. Ministrul apararii din acea vreme, actualul sef al SIE, cunoaste bine proiectul.

Teodor Melescanu - fost ministru al apararii: "Noi puneam la dispozitie terenul gratuit, primaria utilitatile, iar oamenii cu credit ipotecar, cu cat plateau chirie, puteau sa-si plateasca rata la casa."

O idee generoasa ce s-a transformat intr-o aventura imobiliara cu final incert. Desi majoritatea locuintelor ar fi trebuit sa fie gata la sfarsitul lui 2010, adica acum mai bine de un an, cartierul de vile si blocuri este si astazi neterminat.

Cei care ar fi trebuit sa vegheze la bunul mers al santierului din partea Ministerului Apararii, membrii unei Comisii se ascund prin birouri sau ridica din umeri. In timp ce beneficiarii, militari ai armatei romane, sunt dezamagiti si se tem de superiorii care au luat decizii in locul lor.

Cum au fost alesi constructorii si ce probleme au intervenit in ecuatia cartierului militar aflati duminica de la ora 18, la emisiunea "Romania te iubesc", intr-un reportaj despre aventurile imobiliare ale armatei.

"Romania, te iubesc": In 195 de spitale din toata tara au fost cheltuite sume colosale ilegal
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"