"Geografic, razboiul este la granitele Romaniei". Cum a fost prezis conflictul din Ucraina inca de acum 70 de ani
Invitat la emisiunea “Dupa 20 de ani”, istoricul Armand Gosu a explicat ce este “razboiul-hibrid” si ce riscuri prezinta pentru Romania
“Ajunge razboiul la granitele Romaniei?” La aceasta intrebare, Armand Gosu, istoric si profesor la Universitatea din Bucuresti, doctor in istoria Rusiei la Universitatea din Moscova oferit un raspuns in prima editie de anul acesta a emisiunii „Dupa 20 de ani”
Ucraina este stat vecin. Putem considera, un stat vecin fiind implicat in razboi, ca razboiul e la granitele Romaniei, geografic vorbind. Ca razboiul sa se apropie la 10-20 km de granitele Romaniei, e posibil. Dar trebuie sa vedem si ce razboi avem, fiindca nu mai e razboi clasic, cu declaratii de razboi, ci un alt tip, razboi hibrid.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tipul acesta de razboi a fost deci teoretizat de Messner, ajuns dupa 1944 in Germania, care a publicat carti ce au fost republicate in Rusia incepand din 1999, 2003, 2004, din care cu siguranta s-au inspirat Gherasimov si altii care preiau idei din cartile lui. Lucrurile sunt destul de clare: da, e, razboi, nu e razboi clasic, e razboi insurectional, unde e folosita propaganda, unde diferenta intre pace si razboi nu mai e atat de clara.
Sursa: Pro TV
Etichete: Ucraina, razboi, hibrid, Armand Goșu, conflict,
Dată publicare:
23-02-2015 12:13