Un cunoscut senator critica SUA pentru situatia din Ucraina: "Mi-e rusine cu tara mea, mi-e rusine cu presedintele meu"

Ultima actualizare: 26-02-2015 06:50
steag SUA

Senatorul american John McCain a criticat dur felul in care SUA administreaza conflictul din Ucraina, invitat in emisiunea "Face the nation" de la CBS.

Conform Yahoo News, el l-a luat prin surprindere pe moderatorul emisiunii, Bob Schieffer, care nu se astepta un astfel de ton violent: "Mi-e rusine cu tara mea, mi-e rusine cu presedintele meu si mi-e rusine de mine insumi ca n-am facut mai mult ca ii ajut pe oamenii acestia. Este pur si simplu sfasietor!", a spus McCain.

Senatorul american si-a exprimat frustrarea fata de felul in care SUA si marile puteri ale Europei - precum Franta si Germania - au esuat in incercarea de a stopa inaintarea lui Vladimir Putin in Ucraina. "Eu sunt de parere ca acest cancelar german si presedintele francez au legitimat pentru prima data in ultimii 70 de ani dezmembrarea unei tari in Europa. Este rusinos. Vladimir Putin nu a platit niciun pret." a mai spus McCain.

Senatorul american sustine ideea furnizarii de arme Ucrainei, pentru ca aceasta tara sa fie ajutata sa lupte cu Rusia si liderii separatisti.

"Vladimir Putin vrea ca Ucraina sa nu faca parte din Uniunea Europeana, iar acest lucru ii reuseste. Este cu adevarat un capitol intunecat in istoria aliantei noastre", a mai spus John McCain.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO