Oferte pentru absolvenții de a VIII-a din București. Care sunt cele mai bune licee din țară
După ce au trecut de hopul examenelor, absolvenții clasei a VIII-a trebuie să completeze în curând lista cu liceele pentru care optează.
Pentru cei nehotărâți sau care vor informatii suplimentare a fost organizat un târg, la care au participat licee teoretice, tehnologice, dar și scoli profesionale, care și-au prezentat oferta.
Diana a luat 10 la Evaluarea Națională și are media de admitere la liceu 9,98. Așadar are toate șansele să intre la un liceu foarte bun.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Diana: ”Am ca opțiuni mai multe licee, dar vreau să am mai multe perspective. Prima mea opțiune ar fi Liceul Gheorghe Lazăr, pe profil de Științe ale naturii, mai departe Sf. Sava. Mi-ar plăcea și Spiru Haret, liceu pe care l-au făcut și părinții mei. Am fost și la Ziua porților deschise, este o opțiune”.
Citește și: Cine este viitoarea soție a lui George Simion. Liderul AUR a invitat toți românii la nunta sa
La fel ca ea, sute de elevi au trecut pe la târgul liceelor, însoțiți de părinți sau de prieteni.
”Încă nu m-am hotărât. Sunt între Lazăr și Spiru. De aceea am și venit azi și mă gândesc să vin și mâine. În principal m-am gândit la Uman, Științe sociale, mi se pare un profil mai diferit decât celalalte și are o deschidere mai specială decât mate info sau Științe ale naturii”.
”Am văzut liceul Creanga și Mihai Viteazu, care mă pasionează foarte mult. În special Creangă, pentru că are profil de Japoneză”.
60 de licee din București, de stat și private, cu profiluri teoretice, tehnice, vocaționale și profesionale sunt prezente la eveniment. Iar fiecare a avut propria strategie de promovare.
”Asta ne diferențiază pe noi de toate liceele din București. Ne diferențiază faptul că ne cunoaștem tradiția, știm de unde am pornit".
Repartizarea computerizată va avea loc pe 14 iulie
Marian Banu, Colegiul Economic Hermes: ”Oferta noastră se bazează pe discipline economice. Avem discipline noi anul asta: administrativ, partea de turism și tehnician în achiziții. Și suntem principali furnizori de studenti pentru Academia de Studii Economice".
Citește și: VIDEO Patriarhul Kirill a căzut în timp ce sfințea o biserică. Momentul a fost filmat
Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe data de 30 iunie, iar de pe 4 până pe 11 iulie elevii vor completa alături de părinți opțiunile pentru liceu.
Repartizare computerizată va avea loc pe 14 iulie. Cei care nu au susținut Evaluarea Națională vor fi repartizați la școli profesionale.
Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Sfântul Sava din Bucuresti, dar si Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca au fost primele în clasamentul celor mai bune licee, în funcție de ultima medie cu care au fost admiși elevii anul trecut.