Profesoara Tunegaru: Aș vrea să văd inspectori școlari care nu pleacă cu portbagajele pline de mâncare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Cristina Tunegaru, profesoara,

Cristina Tunegaru, profesoara de limbă română care a avut numeroase declaraţii critice la adresa sistemului de învăţământ, afirmă că inspectorii școlari din România ”sunt mai preocupați de confortul propriu decât de copii și profesori”.

Într-o postare pe Facebook, ea afirmă că nu există ”calitate” în învățământul românesc deoarece inspectorii școlari nu refuză să stea ”în fața meselor îmbelșugate din cancelarii și cabinete”.

 ”De ce nu putem avea calitate în învățământ? Pentru că inspectorii sunt mai preocupați de confortul propriu decât de copii și profesori.

Aș vrea să văd inspectori că refuză să stea în fața meselor îmbelșugate din cancelarii și cabinete, că nu primesc flori și cadouri după inspecții, că nu pleacă cu sarsanalele sau portbagajele pline de mâncare. Aș vrea să văd inspectori care vin cu mașina proprie sau cu autobuzul la școală în inspecție, că nu mai așteaptă transport, cafea și tratație pe drum din partea unui biet profesor. Aș vrea ca inspectorii să nu le mai ceară profesorilor tot felul de sarcini casnice, ca unor sclavi pe plantație, care nu pot spune niciodată nu, de frică.” - spune Tunegaru.

De asemenea, profesoara de limba română spune că i-ar plăcea să vadă mai mulți profesori cu mai mult curaj, ”verticali”.

Aș vrea să văd profesori care au mai multă încredere în ei înșiși, mai mult curaj, care știu că nu li se poate întâmpla nimic dacă sunt verticali, drepți și își fac munca cu pasiune și dedicare. Abia de aici încolo se poate vorbi de schimbare în bine în învățământului românesc. Dar deocamdată nu am auzit despre un astfel de inspector, deși sunt convinsă că ei există.

Și mesele continuă să se umple și să se reverse din buzunarele subțiri ale profesorilor, acoperind slaba pregătire, incompetența, neimplicarea”. - spune Tunegaru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO