CRED, proiectul finanțat cu fonduri europene, va forma 55.000 de cadre didactice. Cum funcţionează
Ministerul Educației a lansat un apel către cei mai buni profesori, pe care îi invită să facă parte din programul care ar urma să schimbe învățământul românesc.
Este vorba despre CRED, proiect finanțat cu fonduri europene, în cadrul căruia în următorii patru ani vor fi formate 55.000 de cadre didactice.
Specialiștii cu experiență în astfel de cursuri se pot înscrie la concursul public pentru a deveni formatori. Astfel, ministerul intenționează să modernizeze metodele de predare pentru că elevii să meargă cu drag la școală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Până pe 12 septembrie profesorii îşi pot depune dosarul pentru a deveni experţi în formare la clasele 1-4 sau 5-8. 570 de astfel de posturi sunt scoase la concurs în întreaga ţară.
Mihaela Popa, directorul Casei Corpului Didactic Braşov: "Ne dorim să fie oameni recunoscuţi la nivelul comunităţii, care au colaborat cu instituţii din sistem sau din afara sistemului, oameni cu expertiza în ceea ce înseamnă proiecte educaţionale."
Cei selectaţi vor fi pregătiţi de un grup de experţi, alcătuit din cei mai buni specialişti români la 19 discipline, cu experienţă în pregătirea profesorilor. Aceştia urmează să fie angajaţi în următoarea lună, tot prin concurs, de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.
Noile metode de predare presupun inclusiv ieşirea elevilor din clasă şi stârnirea curiozităţii lor prin elemente vizuale, cum ar fi o plimbare la muzeu, la piaţă sau într-o bancă. Altfel, proiectul permite ca formarea să aibă loc în timpul şcolii.
Specialiştii în educaţie spun că memorarea lecţiei sau transcrierea ei pe caiet ar trebui să dispară din educaţie. Dar nu e suficient să se schimbe metodele de predare. Ei cer şi îmbunătăţirea evaluării la bac sau la clasa a 8-a.
Pe lângă profesori, ministerul angajează în cadrul proiectului şi specialişti în IT, video sau comunicare.
Sursa: Pro TV
Etichete: educație, profesori, invatamant, elevi, program, pregatire, cred,
Dată publicare:
04-09-2018 11:14