Profesorii români învață tehnici moderne de pregare, în cadrul unui eveniment la Cluj


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2019 11:47
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2019 10:35
Categorie: Stiri Educatie

Zilele acestea, la Cluj Napoca, trei mii de profesori au devenit elevi. Dascălii, veniți din toată țara, iau parte la SuperTeach, un proiect prin care învață tehnici moderne de predare, după model finlandez.

Aceasta aplicaţie a fost dezvoltată de o universitate din Finlanda. Practic, este un joc, prin care cei mici trebuie să dea răspunsul unor probleme de matematică parcurgând, de pildă, un traseu cu o maşină de curse.

Henri Muurimaa, fondator platforma educativă Finlanda: „Este vorba despre cum să înveţi jucându-te. Când copiii se joacă, profesorul primeşte date, care îl ajuta să înţeleagă copilul într-un timp mai scurt".

Aplicaţia i-a fascinat pe profesorii care au participat la eveniment.

Florina Secheru, participant: „Noi ca oameni putem să observăm un copil într-un anumit moment, iar această platformă observa 30-50, o sută, o mie de copii în acelaşi timp. Voi pleca cu dorinţa de a duce în clasa mea, în şcoala mea, aceste metode noi."

Într-o altă sala, Anca îi învaţa pe profesori cum să se apropie mai uşor de elevi.

Învăţătoarea a fost în acest program anul trecut iar acum, la clasă, îmbină programa şcolară cu tehnicile învăţate aici.

Anca Simion, învăţătoare: „Trebuie să mă apropii altfel nu ajungem să fim ascultaţi. Ei sunt pregătiţi să asculte activ. Nu doar să execute nişte practice şcolăreşti".

Dragoş Anastasiu, membru fondator SuperTeach: „Noi trebuie să pregătim oameni şi ei să fie pregătiţi pentru viaţă, să lucreze în echipe, să înţeleagă ce înseamnă încredere".

Susţinător al dezvoltării educaţiei din România este şi Festivalul UNTOLD, care a premiat elevii care au luat 10 pe linie la bac.

Simina Bârnă, eleva: „A existat o combinaţie potrivită între profesori şi cum au reuşit ei să ne predea".

Organizatorii festivalului au anunţat că vor continua Campania "Bac de 10", iar cei care vor obţine nota maximă la examenul maturităţii vor primi abonamente gratuite la Untold.

FULLSCREEN
Profesorii români învață tehnici moderne de pregare, în cadrul unui eveniment la Cluj
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO