Numărul unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu a trecut de 4.000

Ultima actualizare: 03-11-2020 18:08
scoli

Numărul unităţilor de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu a ajuns la 4.036, iar 367 dintre acestea desfăşoară cursurile exclusiv online întrucât au înregistrat cazuri de COVID-19.

 

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării până marţi la ora 12.00, sunt 8.543 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1), care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară, transmite News.ro.

Alte 5.077 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2), care prevede participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Totodată, 4.036 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 4.036 de unităţi aflate în această situaţie, 367 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.669 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", a precizat MEC.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO