Ministrul Educaţiei: "Inadmisibil ce se întâmplă în Bucureşti". Creşele, after-school-urile şi universităţile rămân deschise

Ultima actualizare: 19-10-2020 22:07
Monica Anisie
Agerpres

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a elucidat, pentru corespondentul Ştirilor ProTV Roxana Hulpe, ce instituţii de învăţământ se închid de marţi în Capitală, după ce prefectura a făcut anunţuri contradictorii.

"Este inadmisibil ce se întâmplă la nivelul municipiului București. Cu toate că am avut o întâlnire încă de marți, 13 octombrie, cu prefectul, nici la acest moment, prefectul nu a înțeles ce trebuie să facă în conformitate cu prevederile legale", i-a declarat telefonic ministrul Monica Anisie corespondentului Ştirilor ProTV Roxana Hulpe.

"Vreau să-i anunț pe toți părinții că, în conformitate cu ultima decizie a Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență, unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, își vor desfășura activitatea didactică în sistem online.

Deci, se vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile. În ceea ce privește hotărârea 24, emisă de Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, fac precizarea că aceasta a fost modificată. Deci, creșele, afterschool-urile și universitățile rămân deschise. Mai mult decât atât, știm că în conformitate cu prevederile legale, universitățile decid prin Senatul universitar modalitatea în care își vor desfășura cursurile.

Nu Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență pentru decide cu privire la desfășurarea cursurilor în universități", a declarat Monica Anisie, privitor la restricţiile care se aplică de marţi în Bucureşti.


Întrebată dacă crede că prefectul municipiului București va fi demis, Monica Anisie a precizat că nu are informații în acest sens. "Dar nici nu se mai poate continua în acest stil la nivelul municipiului București. Și în alte județe am vorbit cu prefecții la telefon, ne-am sfătuit cu privire la procesul pe care trebuie să-l realizeze pentru desfășurarea online a cursurilor, dar nicăieri nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat la nivelul municipiului București", a continuat ministrul Monica Anisie.

 

De ce este criticat prefectul Capitalei

 

CMBSU, care este prezidat de Prefectul Municipiului Bucureşti, a anunţat iniţial că nu doar şcolile, liceele şi grădiniţele, ci şi universităţile şi creşele, se închid de marţi, apoi a revenit, precizând că acestea nu se închid. Prefectura Capitalei a invocat o "eroare materială", CMBSU dând apoi hotărârea 25, care corectează hotărârea 24.  

Tot luni, Guvernul a început să evalueze activitatea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, după ce acesta a declarat, într-o emisiune televizată, că nu cunoaște numărul de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București.

Şi preşedintele Iohannis s-a arătat nemulţumit de activitatea prefectului, spunând că a avut "o atitudine de neînţeles".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO