Mai mult de jumătate dintre elevi nu au reuşit să obţină notă de trecere la simularea pentru BAC

Dată publicare: 31-03-2021 18:22
Dată actualizare: 31-03-2021 20:05


Avem veşti sumbre din Educaţie. Mai mult de jumătate dintre elevii de clasa a 12-a nu au reuşit să obţină o notă de trecere la simularea pentru examenul de Bacalaureat.

Din acest moment mai au la dispoziţie doar 3 luni ca să recupereze materia pentru examen. Este o generaţie a extremelor cu copii foarte buni şi copii foarte slabi, spun profesorii.

Elevă: ''Eu am luat 6,20 la romană şi 7 la istorie. Am luat aceste note deoarece nu mi-am petrecut atât de mult timp învăţând eu fiind preocuat[ să intru la medicină. Chiar dacă s-a scurtat din materie, generaţia mea a fost destul de traumatizată”.

39% dintre viitorii absolvenţi de liceu au reuşit să obţină nota de trecere la simulare, adică 6. Chiar dacă procentul nu este cu mult diferit față de anii anteriori, situaţia este îngrijorătoare, spun profesorii. Potrivit acestora a scăzut nivelul copiilor care luau note de mijloc.

Ovidiu Bădescu, profesor de matematică: ''Rezultalele de anul acesta de la simulare au fost mai mici decât rezultalele de anul trecut de la Bacalaureat. Cred că unul din motive este faptul că elevii care anul ăsta au dat simularea au dat şi din materia pe care au făcut-o online”.

Inclusiv elevii unor licee de top au dezamăgit.

Ionela, director colegiul Lazăr: ''Anul acesta avem 9 picaţi la proba a-3-a, un picat la proba a doua, un picat la Română ceea ce nu ni s-a mai întâmplat până acum. E o explicaţie clară: studiul online care afectează modul care ei obţin rezultalele. Copiii sunt obosiţi, nu au acelaşi randament şi se văd efectele''.

Notele de la simulare vor fi trecute în catalog numai la cererea elevilor.

Însă prin aceste rezultate- elevilor, profesorilor şi părinţilor li se pune în față realitatea: nivelul la care se află adolescentul şi cel mai important punctul din care se poate construi. De acum, în fiecare școală profesorii vor face pregătire şi vor insista ţintit pe nevoile fiecărui elev. O responsabilitate uriaşă, mai ales că urmează o vacanţă de Paşte lungă, dar şi ore online în această vreme pentru elevii de clasa a 12-a, iar până la examenul de Bacalaureat mai sunt doar 3 luni, aşadar puţin timp rămas pentru a recupera tot ceea ce s-a pierdut în ultimul an şcolar .

 


VIDEO PROTVPLUS.RO