Rezultate BAC toamnă 2021. Notele au fost afișate pe edu.ro

Ultima actualizare: 31-08-2021 13:54

Rezultatele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 s-au afișat marți, 31 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și la avizierele școlilor. Rezultatele finale se vor afișa după soluționarea contestațiilor, pe 3 septembrie.

 

Rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea toamnă, au fost afișate pe edu.ro! Notele pot fi consultate AICI.

Notele sunt anonimizate, iar absolvenții de liceu vor folosi codul unic primit pentru a afla rezultatele la sesiunea de toamnă a BAC 2021.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 31 august 202, în intervalul orar 12:00 – 18:00.  Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

La a doua sesiune a examenului BAC 2021 au participat cei care nu s-au putut prezenta în sesiunea din vară sau care au picat examenul în sesiunea anterioară, dar și candidați din alte promoții.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu au putut da examenul.

Unde vor fi publicate rezultatele la BAC 2021, sesiunea toamnă

Cei aproape 39.000 de candidați care s-au înscris la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului vor afla marți primele rezultate ale examenului.

Notele la BAC 2021, sesiunea de toamnă, se vor afișa la centrele de examen, precum și pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro.

Cum îți cauți nota la BAC 2021 după codul unic

În acest an, ca și la Evaluarea Națională, notele pe care le primesc candidații sunt anonimizate. În acest sens, absolvenții de liceu au primit anterior un cod unic.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021, apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice. În felul acesta, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Bacalaureat 2021.

Cum se pot depune contestațiile la BAC 2021

Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, în aceeași zi în care se afișează rezultatele, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rata de promovare la Bacalaureat 2021, sesiunea vară, după soluţionarea contestaţiilor
 

În prima sesiune din vară a examenului de Bacalaureat, rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%.

Atunci, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat, într-o conferinţă de presă, că 2.467 de candidaţi au promovat Bacalaureatul după contestaţii.

În total, au promovat 88.587 de candidaţi.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO