Ligia Deca prezintă priorităţile mandatului său la Ministerul Educaţiei | VIDEO
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, prezintă, joi, priorităţile mandatului său, explicând că primul lucru pe care doreşte să-l finalizeze este legile educaţiei.
Ligia Deca a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că prima sa preocupare este finalizarea legilor educaţiei în termenul asumat.
Deca a precizat că s-au primit peste 9.000 de amendamente care trebuie armonizate.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Ligia Deca exclude varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice: Nu ne mai permitem goluri sau pauze în învăţare
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, exclude varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice. „Nu ne mai permitem goluri sau pauze în învăţare”, a transmis Deca.
„Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare”, a afirmat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.
De aceea, ministrul a precizat că există discuţii guvernamentale privind ajutorul acordat şcolilor şi autorităţilor locale, „în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoia să vină la şcoală”.
„Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică”, a adăugat ministrul.
Deca a menţionat că unităţile de învăţământ au preţuri plafonate.
„Am purtat discuţii cu inspectorii generali pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare. Nu există din analizele noastre motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale trebuie aduse la cunoştinţa noastră. Nicio şcoală nu trebuie să închidă pentru că nu îşi poate achita facturile la utilităţi”, a mai precizat ministrul.