Laborator inteligent pentru elevi. Ochelarii care ar ajuta la învățarea mai multor materii
Roboţi, imprimante 3D, ochelari pentru Realitatea Virtuală şi tablă interactivă. Primul laborator inteligent pentru elevi a fost inaugurat joi în Măgurele.
Investiţia de 100.000 de euro a fost făcută pentru copiii din şcolile din Ilfov, insă sunt bine primiţi şi cei din alte părţi.
Un robot umanoid şi o mână bionică au inaugurat laboratorul, cu un dans în direct pe Facebook. Transmisiunea a fost făcută integral de roboţi.
Costin Zamfir, Asociația Măgurele Science Park: ”El este conceput astfel încât copiii să îl poată programa şi el să poată dansa în ritmul dat de copii. Se poate demonta, copiii pot vedea ce e acela un motor, un servomotor.”.
Copiii pot lucra şi cu trei tipuri de imprimante 3 D, între care şi una color, unica într-un laborator pentru elevi, din România.
Yannick Bastian, furnizor de echipamente: ”Am listat o mască care a fost modelată şi pictată într-un soft 3D şi apoi imprimat. Speram că copiii vor învăţa să facă design 3D şi în loc să se uite la un ecran să pună ceva palpabil în mână, să spună "uite, asta am făcut".
Iar cu cele două scannere 3D îşi pot reproduce orice fel de obiect.
Cosmin Zamfir: ”Îl putem folosi de exemplu ca să scanăm faţa cuiva. Ulterior poate fi imprimat pe o imprimantă 3D, deci putem reproduce faţa cuiva pe o imprimantă 3D şi putem face o mască de exemplu”.
Laboratorul are şi ochelari 3D, care ar urma să îi ajute pe elevi să înveţe pentru mai multe materii.
Alina Căprescu, profesoară de informatică Liceul ”Horia Hulubei” Măgurele: ”Sunt folosiţi în general pentru jocuri, dar putem să îi folosim cu programe adecvate şi putem învăţa la biologie, geografie, elevii mei s-au plimbat mai devreme prin tot felul de oraşe”.
SmartLab se afla la Institutul de Fizică Atomică din Măgurele şi va fi deschis de luni până vineri. Accesul se face în grupe de câte 10 copii, cu programare în prealabil.