Festivitatea de absolvire a liceului pe timp de pandemie: fără banchet și poze de grup

29-05-2020 18:33


Promoţia 2020 a absolvenţilor de liceu marchează o premieră în istoria învăţământului. Elevii nu au poze de grup, nu se îmbrăţişează şi nu merg la vreun banchet.

Criza sanitară a întrerupt brusc anul şcolar şi i-a obligat să-şi mute activitatea în online. Iar festivităţile de absolvire au loc tot în mediul virtual. Cu emoţii mari şi cu multe regrete.

Elevii din anii terminali au încheiat anul şcolar fără ultima oră de dirigenţie şi fără festivităţi. Premianţii nu au mai trecut pe sub podul de flori şi nici nu au mai fost chemaţi pe scenă pt a li se înmâna diplomele de absolvire. Anul acesta au stat fiecare în faţa calculatorului pentru că festivităţile s-au mutat în online.

600 de elevi, profesori şi părinţi care altă dată se înghesuiau în sala de festivităţi, au stat în faţa calculatorului. Ceremonia regizată de 2 elevi a decurs fără mari probleme tehnice.

Şi la Sibiu, inspectoratul şcolar pregăteşte o platformă web unde orice absolvent sau profesor poate să încarce mesaje video de rămas bun.

Alexandra Enescu: Părul, machiajul să stea bine, rochia la fel, chiar dacă ne vededm prin intermediul unui laptop, tot ne vedem între noi.

Alexandra aştepta cu nerăbdare finalul liceului şi mai ales balul de obsolvire. Îşi cumpărase şi rochiţa.
Alexandra Enescu: "Am nişte emoţii aşa de tristeţe. Am încredere şi în colegii mei şi nu o să lăsăm acesta petrecere să fie uitată sau să nu mai fie deloc. O să o ţinem noi, cumva cândva."

Cristina Șchiopu: "Nu ne putem îmbrăţişa, nu putem face poze împreună, să rămânem cu amintiri. Din păcate suntem o generaţie care trebuie să facem sacrificii. Şi asta este."

Vlad Horațiu Miclăuș:"Toţi simţim sentimentul de frustrare, pentru că nu putem participa fizic, alături de colegii noştri."

Şi în Mureş Gaudeamus Igitur a răsunat azi în curtea goală a inspectoratului Şcolar judeţean.

Psihologii spun că ceremonia de absolvire şi bacalaureatul sunt importante pentru că marchează trecerea de la adolescenţă la viaţa de adult.

Mihai Copăceanu, psiholog: "Faptul că nu se pot vedea, că nu participa la o formă de discursuri, la un ultim curs festiv este privit cu oarecare tristeţe. Desigur e un nivel ridicat de stres, pentru că apar examenele."

Elevii de clasa a 12-a vor mai avea ocazia să se întâlnească, la pregătirea de 2 săptămâni pentru examenul de bacalaureat.

În Bucureşti de exemplu, din cei aproximativ 16.500 de elevi de clasa a 12-a, o treime au anunţat că vor fi prezenţi la aceste cursuri de pregătire.

Tags: elevi, absolvire,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57