Elevii din Neamț au o nouă simulare la Evaluarea Națională și Bac. Ce sunt sfătuiți


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 15:43
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 15:19
Categorie: Stiri Educatie
rezultate evaluare nationala, simulare, note, elevi,

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a din județul Neamț sunt sfătuiți să predea foaia goală la cea de-a doua simulare a examenelor de Evaluare Naţională și Bacalaureat, decisă de inspectoratul școlar.

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Neamţ a anunțat, joi, nu este de acord cu o nouă simulare a examenelor de Evaluare Naţională şi de Bacalureat pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-A.

Măsura a fost luată de Inspectoratul Școlar Județean Neamț pentru a corecta rezultatele nesatisfăcătoare obținute de elevi în luna martie.

Reprezentanții CJE Neamţ susțin că aceste examene reprezintă un factor de stres în plus pentru elevii presaţi să obţină notă cât mai mare la examene şi îi îndeamnă pe aceştia să dea foaia goală.

Prima probă la cea de-a doua simulare este cea la Limba şi literatura română și urmează să aibă loc vineri.

"Este imposibil să nu remarcăm faptul că aceste simulări reprezintă, în continuare, un factor de stres în plus pentru elevii deja presaţi să obţină o notă cât mai mare la examene, dar fără a se ţine seama de redundanţa acestui lucru. Astfel, beneficiarilor primari ai educaţiei le este cerut să aibă rezultate cât mai bune, dar fără o însemnătate reală. Este imposibil să nu remarcăm şi faptul că, în contextul acestui anunţ, nu este suficient timp ca să observi o diferenţă dramatică în rezultatele elevilor aşa cum se aşteaptă, întrucât examenele vor avea loc în câteva saptămâni. Aceste simulări nu aduc niciun beneficiu nimănui", se arată în comunicat, informează News.ro.

Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ menţionează că în sistemul de învăţământ se doresc rezultate bune, dar lipsite de substanţă, promovându-se învăţătul mecanic.

"Se doresc schimbări peste noapte, rezultate bune, dar lipsite de substanţă, se promovează învăţatul mecanic, iar în cadrul ambelor examene, accentul este pus asupra cunoştinţelor deţinute şi a capacităţii de a reţine informaţii, în detrimentul competenţelor dobândite. Aceste lucruri ne fac să ne gândim la ceea ce contează cu adevărat: cunoştinţe sau competenţe, cantitate sau calitate, aparenţă sau substanţă. Elevilor le este imprimată în continuare ideea că, dacă le este atribuită o notă cât mai apropiată sau egală cu 10, sunt inteligenţi şi silitori, îşi fac atât părinţii, cadrele didactice, cât şi statul mândri. Însă, în contextul actual, notele nu reflectă inteligenţa sau capacitatea unui elev. Faptul că pe hârtie sunt afişate note mari la examene şi simulări nu înseamnă nici pe departe că sistemul educaţional este bun sau eficient”, mai precizează sursa citată.

CJE Neamţ încurajează elevii să dea foaia goală la aceste simulări.

"Încurajăm elevii să se alăture protestului #foaiagoală încă o dată şi să predea foaia goală la simulări sau să scrie pe ea nemulţumirile legate de actualul sistem de învăţământ românesc. De ce? Pentru că suntem într-adevăr beneficiarii primari ai sistemului educaţional, iar protestul paşnic este un drept al nostru şi o modalitate prin care putem lansa un semnal de alarmă. Dacă şi tu vrei să dai #foaiagoală la simulări, dar îţi este teamă de ameninţările cu privire la trecerea notei obţinute în catalog, conform OMEN 3185/2019 nota obţinută va fi trecută exclusiv la cererea ta sau a părinţilor tăi. Nimeni nu te poate învinovăţi pentru că speri la o reformă educaţională şi nimeni nu te poate învinovăţi pentru că îţi doreşti ca acest sistem să nu se schimbe brusc şi nefundamentat. În final, rămâne la latitudinea ta, elevule, dacă te alături protestului sau alegi să rezolvi pur şi simplu subiectele. Orice decizie vei lua, o vei face pentru tine", se mai arată în comunicat.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

rezultate evaluare nationala, simulare, note, elevi, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Evaluarea naţională a început cu probele de aptitudini. Cât de învechit e sistemul folosit
Evaluarea naţională a început cu probele de aptitudini. Cât de învechit e sistemul folosit
Elevii ce ar putea scăpa de limba română la Evaluare şi Bac. Proiectul, depus în Parlament
Elevii ce ar putea scăpa de limba română la Evaluare şi Bac. Proiectul, depus în Parlament
Rezultate simulare Evaluare Națională 2019. Câți elevi au obținut media 10
Rezultate simulare Evaluare Națională 2019. Câți elevi au obținut media 10
VIDEO PROTVPLUS.RO
copii cresa
Avertismentul UNICEF pentru România. Copiii până în 3 ani riscă să fie neadaptați
”Noaptea Muzeelor 2019”, evenimentul care a scos din case zeci de mii de bucureșteni
Elevii din Neamț au o nouă simulare la Evaluarea Națională și Bac. Ce sunt sfătuiți
Evaluarea naţională a început cu probele de aptitudini. Cât de învechit e sistemul folosit
Andronescu, despre modificarea admiterii la liceu: "Ordinul acesta nu este ordin"
Decizia ministrului Educației privind admiterea la liceu: "Lucrurile s-au inflamat inutil"
medeea marinescu
Video viral. Scurtmetraj despre violențele din școli și hărțuirea profesorilor din România
Topul celor mai bune licee din București. Cât plătesc liceenii pentru meditații
Anul școlar 2018-2019. Elevii se întorc luni la cursuri. Când începe vacanța de vară
Concursul lansat de Ministerul Educației pentru profesori. În ce constă proiectul CRED
Proiect: 30.000 de locuri pentru clasele a noua ar putea dispărea din licee
Analfabetismul digital. Suntem pe ultimul loc în Europa privind folosirea tehnologiei