”Educație la înălțime”. Asociația care transmite online lecții filmate cu drona din diferite colțuri ale țării

Ultima actualizare: 11-10-2021 19:55

Școala își poate cuceri elevii atunci când cursurile au legătură cu viața și le prezintă, în direct, locuri, oameni și întâmplări reale.

Dovada vine de la o asociație care transmite online, lecții filmate cu drona, din cele mai spectaculoase colțuri ale țării. Început anul trecut programul s-a dovedit o încântare pentru mii de copii, astfel că a fost reluat și în acestă toamnă.

Transfăgărășanul este cadrul natural perfect pentru o lecţie care îmbină geografia, biologia, istoria şi educaţia civică. Un profesor venit special din Bacău le arată copiilor cel mai spectaculos drum al țării.

Copii din 2000 de şcoli urmăresc transmisia online. Din când în când, profesorul pune întrebări, iar 3 clase din trei judeţe diferite, pot răspunde.

Rareș Brăileanu, elev: "Mi-ar plăcea să merg acolo chiar dacă este foarte frig, cred că ar fi foarte bine să mă dau cu sania sau bobul".

Elena Toma Nicolau, Învăţător: "Filmarea cu drona, poveştile spuse de la faţa locului, lucrurile interesante la care nu întotdeauna avem acces să le vedem personal. Sunt lucrurile care aduc un plus".

Proiectul a debutat anul trecut când au fost organizate lecţii în cele mai neobişnuite şi interesante locuri din ţară: Delta Dunării, culmile Bucegilor, un parc eolian din Dobrogea şi rezervaţia de zimbri din Munţii Ţarcu.

Călin Cazan, Director Tehnic Proiect: "Vorbim de 6 camere video pe care le folosim, plus dronă, avem un cablecam, în funcţie de locaţie folosim ce putem".

Marius Toader, unul dintre iniţiatorii proiectului: "Venim cu interactivitate, avem conexiune în direct cu un număr de şcoli, profesorii se pot înscrie online şi primesc informaţii despre lecţie".

Lecțiile de "educaţie la înălţime” desfăşurate deja pot fi accesate acum, de oricine, pe canalul de Youtube. Vor mai urma 6 ediţii, programate joia, de la ora 11.00.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!