”Educație la înălțime”. Asociația care transmite online lecții filmate cu drona din diferite colțuri ale țării
Școala își poate cuceri elevii atunci când cursurile au legătură cu viața și le prezintă, în direct, locuri, oameni și întâmplări reale.
Dovada vine de la o asociație care transmite online, lecții filmate cu drona, din cele mai spectaculoase colțuri ale țării. Început anul trecut programul s-a dovedit o încântare pentru mii de copii, astfel că a fost reluat și în acestă toamnă.
Transfăgărășanul este cadrul natural perfect pentru o lecţie care îmbină geografia, biologia, istoria şi educaţia civică. Un profesor venit special din Bacău le arată copiilor cel mai spectaculos drum al țării.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copii din 2000 de şcoli urmăresc transmisia online. Din când în când, profesorul pune întrebări, iar 3 clase din trei judeţe diferite, pot răspunde.
Rareș Brăileanu, elev: "Mi-ar plăcea să merg acolo chiar dacă este foarte frig, cred că ar fi foarte bine să mă dau cu sania sau bobul".
Elena Toma Nicolau, Învăţător: "Filmarea cu drona, poveştile spuse de la faţa locului, lucrurile interesante la care nu întotdeauna avem acces să le vedem personal. Sunt lucrurile care aduc un plus".
Proiectul a debutat anul trecut când au fost organizate lecţii în cele mai neobişnuite şi interesante locuri din ţară: Delta Dunării, culmile Bucegilor, un parc eolian din Dobrogea şi rezervaţia de zimbri din Munţii Ţarcu.
Călin Cazan, Director Tehnic Proiect: "Vorbim de 6 camere video pe care le folosim, plus dronă, avem un cablecam, în funcţie de locaţie folosim ce putem".
Marius Toader, unul dintre iniţiatorii proiectului: "Venim cu interactivitate, avem conexiune în direct cu un număr de şcoli, profesorii se pot înscrie online şi primesc informaţii despre lecţie".
Lecțiile de "educaţie la înălţime” desfăşurate deja pot fi accesate acum, de oricine, pe canalul de Youtube. Vor mai urma 6 ediţii, programate joia, de la ora 11.00.