Ecaterina Andronescu le-a arătat absolvenților de la Politehnică 2 bancnote: ”Le vreți?”

Ultima actualizare: 06-07-2019 19:59

În timp ce elevii care au dat bacalaureatul mai au exact 41 de ore până când vor afla rezultatele, facultățile așteaptă ca cei mai buni candidați să ocupe locurile proaspeților absolvenți.

Universitatea Politehnică din București a livrat promoția de ingineri cu numărul 200. În toamnă, în amfiteatre vor lua loc 6000 de cursanți de anul întâi.

La festivitatea de absolvire, ambasadorul Statelor Unite a venit cu un mesaj emoționant, iar ministrul Educației, cu două bancnote... ca recuzită pentru o demonstrație.

Prof. Mihnea Costoiu, rectorul UPB: ”Sunteți în sală 3500 de absolvenți, cea mai mare generație de după 1989. Sunteți cei mai puternici și cei mai frumoși! ”

În sala se procesează uriașe emoții. Absolvenții își promovează surâzători facultatea viitorilor boboci.

Tânăr: ”Am reușit să mă angajez în domeniu înainte de a obține diploma de inginer.”

Politehnica rămâne cea mai mare universitate tehnică din țară, un mamut care scoleste permanent 25.000 de studenți. Are 14.000 de locuri de cazare în cămine proprii, 85 de programe de studii și, pentru toamnă, 5000 de locuri la buget, pentru cei care vor să înceapă facultatea aici, și alte 1000 cu taxă.

Pe scenă urcă profesorul Ecaterina Andronescu, președintele senatului universitar, cu două bancnote de 50 și 100 de lei:
O să le mototolesc și va întreb dacă le vreți. Le vreți? Putem să mergem mai departe, să le aruncăm pe jos.”

Imediat, vine și morala: ”Dacă uneori se întâmplă să fiți mototoliți sau chiar călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul, pentru că aveți valoare!”

Înscrierile la Politehnică încep la jumătatea lunii. Pentru unele facultăți, universitatea încă oferă cursuri de pregătire gratuite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO